گیربکس خورشیدی
تعریف گیربکس خورشیدی چیست؟
اسامی بکار رفته برای گیربکس خورشیدی (Planetary Gearbox) در ایران بسیار متعدد هستند مانند: گیربکس ستاره ای، گیربکس سیاره ای، گیربکس دنده سیاره ای، گیربکس دنده ستاره ای، گیربکس دنده خورشیدی و کاتالوگ گیربکس خورشیدی کامپکت؛ دلیل این نامگذاری های مختلف هم جدید بودن گیربکس خورشیدی است و هم ارتباط با نحوه قرار گرفتن چرخدنده ها و شیوه حرکتی آنها میباشد. البته به قیمت گیربکس خورشیدی نیز باید توجه شود.
راندمان دوام، استحکام و عملکرد گیربکس خورشیدی نسبت به سایر انواع گیربکس های صنعتی مانند گیبکس حلزونی و گیربکس هلیکال بسیار بیشتر بوده و استهلاک بسیار پایین دارند. مقاوم تر بودن گیربکس سیاره ای باعث انتقال گشتاور بالاتری هم میشود. چگالی گشتاور در گیربکس سیاره ای بالا بوده یعنی گیربکس ستاره ای توانایی انتقال بیشترین گشتاور در کم حجم ترین ابعاد ممکن را دارد.
تعدد طبقات مختلف گیربکس خورشیدی کاملا به میزان کاهش دور لازم وابسته است. نسبت دورهای گیربکس ستاره ای در هر طبقه کاملا مستقل و معین و مشخص قابل تغییر میباشد، یعنی دور ورودی در هر طبقه کاهش یافته و به طبقه بعدی انتقال داده میشود. تحمل دور ورودی در گیربکس ستاره ای بسیار بالا بوده و تا 3500 دور بر دقیقه را پوششدهی میکند. محدوده دور خروجی در گیربکس سیاره ای بطور متوسط بین 5 تا 800 دور بر دقیقه است و مقدار تحمل و انتقال گشتاور مابین 650 الی 500000 نیوتن متر قرار میگیرد که عدد بسیار قابل توجهی نسبت به سایر گیربکس هاست.
در این بخش میخواهیم با گیربکس های خورشیدی، انواع کاتالوگ گیربکس خورشیدی و قیمت گیربکس خورشیدی آشنا شویم. در واقع کلیه مسائل مربوط به گیربکس های خورشیدی در این مطلب بررسی میشود. پس با ما همراه باشید.
گیربکس ستاره ای (Planetary Gearbox) یا گیربکس خورشیدی چیست؟
در فرایند تکوین و تکامل سیستم های انتقال قدرت مکانیکی، حدود 400 سال پیش یک فرد ایتالیایی به نام آگوستینو راملی با بررسی کردن ضعف های مختلف سیستم های کلاسیک و قدیمی مخصوصا در گیربکس هایی که وظیفه انتقال گشتاور های بزرگ را بر عهده دارند، چرخ دنده های خروجی را اختراع نمود و نوع خاص و جدیدی از مکانیزم انتقال قدرت را به نام گیربکس خورشیدی ارائه کرد. گیربکس های خورشیدی در واقع جدیدترین گیربکس های موجود در صنعت می باشند. علت این نام گذاری نحوه قرار گرفتن چرخ دنده ها و همچنین نوع حرکت آن ها می باشد.
از گیربکس های خورشیدی برای انتقال دادن بیشترین گشتاور در حجم بسیار کم که به آن چگالی گشتاور نیز گفته می شود، استفاده می کنند.
گیربکس های خورشیدی یک دنده مرکزی خورشیدی دارند که این دنده توسط دنده پینیون که بر روی محور نگهدارنده آن یعنی قفسه قرار گرفته و قفسه دستگاه نیز در داخل دنده داخلی محاصره شده است. تنش ها محرک زیادی بر روی دندانه وارد می شود به همین دلیل بار متعادل می شود. به همین دلیل این طرح دوام بیشتری خواهد داشت. گیربکس خورشیدی در مقابل دنده استاندارد مقاوم تر است و همچنین گشتاور های زیادی را انتقال می دهد.
عضو های مختلف مجموعه خورشیدی مانند خورشیدی، رینگی و قفسه در گیربکس های اتوماتیک توسط کلاچ ها متحرک یا ثابت می شوند. در حالت کلی باید گفت می توان 5 حالت مختلف را در این مجموعه مورد ارزیابی قرار داد. البته باید بدانید که مجموعه نمی تواند 5 حالت را در گیربکس خود داشته باشد. در گیربکس خورشیدی برای ایجاد شدن نسبت مناسب از 2 و یا 3 مجموعه استفاده می شود.
طرز کار و معرفی اجزای گیربکس خورشیدی
یک گیربکس خورشیدی از یک عدد چرخ دنده مرکزی تشکیل شده است. این چرخ دنده مرکزی که به آن دنده خورشیدی میگویند توسط سه چرخ دنده احاطه شده است. به این نوع چرخ دنده ها پینیون گفته میشود. حرکت پینیون ها به صورت دورانی میباشد، در واقع این عضو داخل یک رینگ میچرخد. دو عضو چرخ دنده مرکزی و پینیون به وسیله یک بازو قوی به یکدیگر متصل شدهاند. کلیه اعضای گفته شده بر روی یک صفحه قرار دارند. درواقع نیروی محرک به دنده های مرکزی منتقل میشود. همین موجب حرکت پینیون ها میشود. در ادامه حرکت کردن پینیون ها موجب چرخیدن بازوی دستگاه میشود. به همین ترتیب گشتاور و نیرو را منتقل خواهند کرد.
هر گیربکس خورشیدی یک تا چهار طبقه دارد. هر طبقه از آن دور را تا حدود زیادی کاهش خواهد داد و به همان نسبت سبب افزایش گشتاور خواهد شد. این گیربکس ها برای دورهای پایین از طبقه زاویه ای استفاده میکنند تا عملکرد خود را بهبود بخشند.
اجزای اصلی تشکیل دهنده گیربکس خورشیدی چیست؟
گیربکس سیاره ای از چهار جزء اصلی تشکیل شده است؛ چرخدنده خورشیدی، چرخدنده هرزگرد یا پینیون و چرخدنده رینگی. عضو چهارم که وظیفه محافظت از چرخدنده هرزگرد را دارند، قفسه یا محفظه مینامند. چرخدنده خورشیدی در مرکز گیربکس خورشیدی قرار دارد و چرخدنده پینیون یا هرزگرد بین چرخدنده خورشیدی و چرخدنده رینگی جای میگیرند.
چهار قسمت اصلی گیربکس خورشیدی عبارتند از:
- چرخدنده خورشیدی (اصلی)
- چرخدنده پینیون (سیاره ای)
- چرخدنده رینگی یا رینگ داخلی: هماهنگ کننده چرخدنده های پینیون و خورشیدی را بر عهده دارد.
- قفسه یا محفظه
قطعات گیربکس خورشیدی چیست؟
گیربکس سیاره ای با پشتیبانی از نسبت دورهای مختلف در حجم و فضای کوچک؛ در صنعت بسیار پرکاربرد میباشد. عموما گیربکس خورشیدی از سه مجموعه چرخدنده مختلف با درجه آزادی گوناگون تشکیل شده است. چرخدنده های پینیون هماهنگ با چرخدنده خورشیدی دور محور خود، درون رینگ دندهدار شروع به چرخش میکنند. تمامی دنده هرزگرد ها به محافظ یا صفحه کریر متصل بوده که باعث چرخش شافت خروجی می شود.
علاوه بر قطعات اصلی گیربکس ستاره ای که در پاراگراف بالا توضیح داده شد، گیربکس خورشیدی دارای یک سری قطعات دیگر است که در ذیل به توضیح آنها میپردازیم:
بلبرینگ های گیربکس خورشیدی
یک گیربکس خورشیدی از دو یاتاقان (بلبرینگ یا رولربیرینگ) در دو سمت شافت ورودی و خروجی بهره میبرد. استفاده از آب بندهای هیدرولیکی یا اُرینگ ها (کاسه نمد) در یاتاقان قسمت خروجی موجب میشود که شرایط بیرونی و محیطی اثری روی گیربکس نداشته باشد.
در بعضی از مدل ها درون دنده هرزگرد از یاتاقان ها برای افزایش علکرد و مهار لرزش استفاده میشود.
محفظه گیربکس سیاره ای
بدلیل انتقال گشتاور بالا و راندمان بالای 95 درصدی گیربکس های ستاره ای، دمای تولید شده در این گیربکس ها بالا بوده. پس پوسته گیربکس سیاره ای باید تحمل دمای زیاد و گشتاور بالا را داشته باشد.
مشخصات فنی گیربکس خورشیدی چیست؟
در موتور گیربکس های خورشیدی چرخ دنده ها بر روی یکدیگر قرار گرفته و لغزش می کنند. این چرخ دنده ها حول محور وسطی یعنی دنده خورشیدی چرخش خود را انجام می دهند. یک گیربکس خورشیدی از رینگ هایی با دنده، چرخ دنده خورشیدی و تعدادی دندانه سیاره ای یا همان ستاره ای ساخته شده اند. دنده های سیاره ای درون یک باکس که قفسه نام دارد قرار گرفته اند. در سیستم گیربکس خورشیدی که دارای سه قسمت اصلی می باشد یکی از این سه عضو باید ثابت باشد تا دو عضو دیگر به عنوان تحریک کننده و انتقال دهنده انرژی عمل کنند.
گیربکس خورشیدی یا دارای یک خروجی با دو ورودی و یا دو خروجی با یک ورودی است. در هر استیج یا طبقه ی گیربکس های خورشیدی معمولا دور با ضریب کاهشی 1:10 (یا 1:7) کاهش مییابد و به همین نسبت باعث افزایش گشتاور خروجی میشود. برای دستیابی به نسبتهای تبدیل بزرگتر میتوان از گیربکس خورشیدی بصورت ترکیبی استفاده کرد. ترکیب گیربکس های سیاره ای در استیج ها یا طبقات مختلف انجام میشود. عموما گیربکس های خورشیدی تا 4 طبقه ساخته میشوند و طبقه 5 به صورت طبقه زاویه ای (90 درجه) طراحی میشود.
انواع گیربکس خورشیدی بر اساس نوع اتصال
اتصالا و تجهیزات در گیربکس ستاره ای هم در قسمت افت ورودی و هم در شافت خروجی تنوع گسترده ای دارد.
شافت ورودی گیربکس خورشیدی با توجه به مستقیم بودن یا شافت بغل بودن، به صورت هالو شافت ورودی، تک خار، فلنچ دار (MC)، پایه دار (UC)، شافت ماده (FS) عرضه می شود. شافت خروجی همانطور که در شکل ذیل آمده به 7 نوع مختلف قابلیت اتصال به تجهیزات ثانویه را دارد. بر اساس تجهیزات ثانویه مانند کوپلینگ و پولی و پایه و … که در شکل مشخص است.
برای دیدن تصویر بزرگتر از انواع گیربکس ستاره ای بر اساس نوع اتصال بر روی شکل زیر کلیک کنید.
نحوه نصب گیربکس خورشیدی
در بحث نحوه اتصال گیربکس خورشیدی به زمین یا پایه مدلهای گوناگونی وجود دارد. بر حسب اینکه شافت ورودی به گیربکس سیاره ای در حالت شافت مستقیم باشد یا در حالت شافت بغل تفاوت هایی در نحوه نصب گیربکس ستاره ای شاهد خواهیم بود.
در شکل زیر شافت مستقیم و شافت موازی در ورودی خواهیم داشت
اما در شکل زیر هنگامی که شافت ورودی در حالت شافت بغل باشد را نشان می دهد.
کاربردهای مختلف در صنعت
گیربکس های خورشیدی کاربرد های زیادی در صنایع مختلف دارند. از جمله مهم ترین کاربرد های این گیربکس ها را می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- کاربرد در میکس قیر و میکس صنایع معدنی، گیربکس خورشیدی تیکنر صنایع آب و فاضلاب
- کاربرد در گیربکس خورشیدی خطوط کارخانجات فولاد مانند نورد فولاد
- کاربرد در گیربکس خورشیدی برای توربین های بادی در تولید انرژی
- کاربرد در گیربکس های آسیاب خردکن مواد معدنی برای دریافت ذرات مورد نیاز
- کاربرد در گیربکس های بال میل سیمان و همچنین صنایع وابسته
- کاربرد در گیربکس های خطوط رولینگ
- کاربرد در گیربکس های حمل و نقل و نوار نقاله
- کاربرد در گیربکس انواع بچینگ و کانوایر
- کاربرد در گیربکس های صنایع کشاورزی و غذایی
- کاربرد در گیربکس های صنایع مختلف بسته بندی
- کاربرد در گیربکس های صنایع پلاستیک و همچنین صنایع شیمیایی
- کاربرد در صنایع سرامیک، صنایع چوب و صنایع شیشه
- کاربرد در صنایع مختلف کاغذسازی و دیگر خطوط وابسته به آن
- استفاده در رباتها برای افزایش گشتاور
- در صنایع حساس و نیازمند پوزیشنینگ (positioning) با دقت بالا و موقعیت یابی دقیق
- در زمینه حمل و نقل و باربری ، پرمصرف برای ماشینهای سنگین
- در ماشینهای چاپ برای کاهش سرعت غلتکها
در ادامه شرکت های سازنده و تولید کننده گیربکس های خورشیدی در ایران و همچنین خارج از ایران را مورد بررسی قرار خواهیم داد. شرکت های معتبر اروپایی، گیربکس های خورشیدی را با بالاترین کیفیت تولید می کنند که آن ها را مورد ارزیابی قرار خواهیم داد. این گیربکس ها با توجه به کیفیت بالایی که دارند از استحکام و دوام بالایی برخوردار هستند. برای استعلام قیمت گیربکس خورشیدی با کارشناسان ما در تماس باشید.
شرکتهای سازنده و تولیدکننده گیربکس خورشیدی
برند ها و شرکت های مختلف تولید کننده گیربکس خورشیدی سال های زیادی است که در تلاش هستند تا مدل های خود را توسعه دهند. کشور های آلمان و ایتالیا دو قطب بزرگ و اصلی تولید گیربکس خورشیدی در دنیا هستند. این دو کشور بهترین تولیدات خود را با دیگر کشور های اروپایی مانند لهستان، سوئد و سوئیس با فناوری های روز دنیا تولید می کنند. شرکت آمریکایی-ایتالیایی دانا بروینی در کنار شرکت بونفیلیولی دو تا از بزرگترین شرکت های موجود در حوزه تولیدات گیربکس خورشیدی هستند. این شرکت ها گیربکس های خورشیدی را با بالاترین کیفیت تولید می کنند، به همین دلیل این دو کمپانی در حوزه گیربکس ها بسیار معروف و محبوب می باشند.
از دیگر شرکت ها و برند های بزرگ دنیا که در حوزه تولید گیربکس خورشیدی فعالیت می کنند، می توان به شرکت های بزرگی چون رول استار آلمان، Reggiana ایتالیا، SEW ایتالیا، TWT تایوان، ایماک، ایلماز ترکیه، PGR ترکیه و غیره اشاره کرد. همچنین شرکت های مختلفی نیز در ایران هستند که محصولات خود را از شرکت های خارجی نمونه برداری کرده و به بازار عرضه می کنند. از جمله شرکت های ایرانی تولید کننده گیربکس های خورشیدی می توان به شرکت سهند اصفهان، شاکرین اصفهان، شریف اصفهان، پارس گرجی، رستمی و غیره اشاره کرد.
گیربکس خورشیدی استپ موتور و سروو موتور
سروو موتور و استپ موتور دستگاه هایی هستند که دقت بسیار بالایی در چرخش های خود دارند. به همین دلیل گیربکسی که برای آن ها استفاده می شود باید لقی و خطای بسیار کمی داشته باشند. گیربکس های خورشیدی استپ موتور این ویژگی های مهم را دارا می باشند. این گیربکس را به نام گیربکس خورشیدی کوچک نیز می شناسند. طراحی این گیربکس بسیار منحصر به فرد است. این مدل گیربکس را می توان بدون استفاده از ابزار اتصال و به تنهایی بر روی استپ موتور و سروو موتور نصب کرد. کاربرد مهم این گیربکس ها در لانچر های موشک انداز، دستگاه های CNC و غیره می باشد. از جمله شرکت ها و برند های عرضه کننده این گیربکس ها می توان به برند TITAN، برند APPEX، برند SIBONI، برند VATSUN و غیره اشاره کرد. برای استعلام قیمت گیربکس خورشیدی استپ موتور با کارشناسان ما در تماس باشید.
نکات مهم در بررسی حالت ها
باید به تعداد دنده های رینگی، تعداد دنده های خورشیدی و تعداد دنده های قفسه موجود در این محصولات بسیار توجه شود.
در اینجا محرک قطعه ای است که گشتاور ورودی به آن وارد می شود و نیروی مربوط را به عضو متحرک انتقال می دهد.
نسبت دنده در این قطعات برابر است با تعداد دنده های عضو متحرک بر تعداد دنده های عضو محرک.
حالت های گوناگون دستگاه:
قانون خلاص: در این وضعیت هیچ یک از قسمت های وسیله درگیر نیستند.
قانون مستقیم: که در این قانون باید دو قسمت موجود یکپارچه عمل کنند.
دنده عقب: در این وضعیت قفسه ثابت و به صورت تکی عمل می کند. در این وضعیت دو حالت داریم که حالت مطلوب و خوب این است که گیربکس خورشیدی به صورت محرک باشد و عضو رینگی به عنوان قسمت متحرک عمل کند. با این وضعیت افزایش گشتاور را داریم. برای حالت دوم نسبت دنده افزایش یافته که این وضعیت برای دنده عقب در وسایل مختلف مناسب نمی باشد.
در قانون دنده سنگین دو حالت کلی وجود دارد که آن ها را بررسی خواهیم کرد:
حالت اول: قفسه به صورت متحرک در نظر گرفته می شود. قطعه رینگی محرک باشد و قسمت خورشیدی ثابت است.
حالت دوم: قفسه متحرک بوده و رینگی ثابت باشد. قسمت خورشیدی محرک بوده و در این حالت بیشترین افزایش گشتاور را خواهیم داشت.
قانون اور درایو:
حالت اول: قفسه محرک بوده و رینگی ثابت باشد. قطعه خورشیدی متحرک بوده و در این حالت بیشترین افزایش نسبت دنده را تجربه خواهیم کرد.
حالت دوم: قفسه محرک بوده و رینگی متحرک می باشد. قسمت خورشیدی در این محصولات ثابت هستند.
نحوه نصب گیربکس خورشیدی
با توجه به محبوبیت گیربکس خورشیدی و استفاده این محصول در صنایع مختلف در ادامه می خواهیم طریقه ی نصب کردن این دستگاه مهم را به شما آموزش خواهیم داد. گیربکس خورشیدی اکنون در قلب صنایع مدرن قرار داشته و از اهمیت بسیار بالایی را دارند.
یکی از مزایای مهم گیربکس های خورشیدی این است که نصب کردن آن ها بسیار ساده و سریع می باشد و به راحتی می توانید آن ها را نصب کنید. البته توصیه می شود که قبل از نصب کردن با یک فرد متخصص درباره مکان و نحوه نصب کردن گیربکس خورشیدی صحبت کنید. به شما توصیه می کنیم برای بالا رفتن طول عمر و سلامت دستگاه کلیه مراحل را با دقت بالایی انجام دهید تا بعد از گذشت زمان دچار مشکل نشوید. در کلیه مراحل از محکم بودن پیچ ها و همچنین پایه ها اطمینان حاصل کنید و مراحل را با عجله انجام ندهید. اگر شما مراحل را به خوبی انجام دهید طول عمر دستگاه شما افزایش یافته و دیر تر خراب می شود.
نکات مهم :
تحت هیچ شرایطی به دستگاه گیربکس خورشیدی ضربه ای را وارد نکنید. ( از وسایلی مانند چکش و اجسام سخت در هنگام نصب استفاده نکنید)
وارد کردن ضربه به گیربکس خورشیدی ممکن است خرابی های بسیاری را به وجود بیاورد.
به هم تراز بودن فلنج خروجی و ورودی دقت کنید. فلنج ورودی و خروجی بسیار مهم می باشند و باید در یک سطح قرار گرفته باشند.
روغن دستگاه را باید پس از گذشت زمان مشخص تعویض کنید. ( ارزیابی کردن به صورت دوره ای برای کیفیت و میزان روغن بسیار مهم می باشد)
به این صورت که پس از راه اندازی و کارکرد حدود 100 ساعت باید روغن دستگاه را تعویض نمایید.
مراحل نصب گیربکس خورشیدی:
مرحله اول: اتصال دستگاه با الکتروموتور
در این مرحله باید مطمئن شوید که محل شفت، پیچ ها و فلنج این دو دستگاه با یکدیگر همخوانی دارند، در غیر این صورت نمی توان دو دستگاه موجود را به راحتی بایکدیگر فیکس کرد.
پیچ های دستگاه را باز کنید تا آزاد شود.
خار موجود بر روی موتور را به کمک تجهیزات موجود بردارید.
به این نکته توجه کنید که در برخی از مدل های گیربکس خورشیدی این امکان وجود دارد که با خار اتصال را انجام برقرار کرد. در این حالت نیاز نیست خار دستگاه را جدا نمایید و اتصال با وجود خار نیز امکان پذیر خواهد بود.
روی گیربکس خورشیدی را از هرگونه ماده مانند زنگ زدگی یا روغن به خوبی تمیز کنید. تمیز کردن بخش های مختلف اتصالی بسیار با اهمیت می باشد. در صورتی که به این نکته توجه نکنید امکان سرخوردگی، سایش و همچنین کاهش مقاومت و استحکام دستگاه وجود خواهد داشت.
پیچ های عمودی دستگاه را سفت و محکم کنید.
در ابتدای کار کلیه پیچ ها را سفت نکنید، بعد از محکم کردن آخرین پیچ کلیه پیچ ها را به صورت ضربدری و به صورت یک دست محکم نمایید.
اتصال به ماشین:
در این مرحله از نصب شما باید پیچ های معین شده و همچنین شفت ورودی را نصب کنید.
هنگام نصب کردن گیربکس خورشیدی بر روی پایه به این نکته توجه کنید که پایه بر روی یک سطح تراز شده قرار داشته باشد. همچنین خود دستگاه به صورت محکم و سفت به پایه متصل شده باشد.
برای اینکه از عملکرد گیربکس خورشیدی اطمینان حاصل کنید می توانید دستگاه را برای مدت کوتاهی بدون بار راه اندازی نمایید.
استفاده کردن از روان کننده:
اگر در هر یک از مراحل نصب به مشکل خوردید با یک مشاور یا کسی که در این کار حرفه ای باشد، صحبت کنید و مراحل را با دقت بالایی انجام دهید.
قطعات دستگاه را جدا کنید و آن ها را تمیز نمایید.
حلقه پلاستیکی را از گیربکس خورشیدی جدا کنید.
شفت محرک دستگاه را در یکی از دوبل های موجود قرار دهید.
چرخ دنده ها:
چرخ دنده محرک و موتور گیربکس خورشیدی را در داخل محفظه تعیین شده قرار دهید.
درایو دنده دستگاه با توجه به نسبت مورد نیاز می باشد ک به خوبی مشبک شده است.
اگر موتور گیربکس خورشیدی باید در محفظه حرکت کند، برای مثال کمی شل باشد آن را با یک مهره کوچک از چسب نگه دارید.
دنده های تجهیزات را در زمان مونتاژ به خوبی مورد بررسی قرار دهید.
مزایا و معایب + مقایسه با انواع گیربکس های دیگر
گیربکس های خورشیدی با توجه به اینکه نسل جدیدی از قطعات در دنیا می باشند دارای ساختار متالوژِ می باشند. با توجه به ساختاری که این گیربکس ها دارند، سطح درگیری بین دنده ها تا دو برابر افزایش یافته است. این امر سبب افزایش عمر گیربکس های خورشیدی شده است.
از دیگر مزایای گیربکس های خورشیدی نحوه قرار گرفتن چرخ دنده ها می باشد که حجم بسیار کمی را اشغال کرده اند. در نتیجه دستگاه راحت تر کار می کند و همچنین عملکرد بهتری را نیز دارد.
با توجه به ساختار درونی این دستگاه، تعمیرات آن ها با سرعت بالایی انجام می شود و همچنین تعمیرات این نوع دستگاه ها بسیار آسان تر می باشد. این مورد موجب شده است تا نگرانی مصرف کنندگان برای نگهداری و تعمیرات دستگاه ها تا حد زیادی کاهش یابد.
راندمان گیربکس های خورشیدی بسیار بالا می باشد و تا 98 درصد نیز قابل ارتقا می باشد.
با توجه به تقسیم متوازن بار ها در بین طبقات، طول عمر بسیار بالایی را نیز دارند.
با توجه به دقت بسیار بالا در ماشین کاری دنده ها لقی در این دستگاه بسیار ناچیز و محدود می باشد.
کوپل بسیار ساده با مولدهای قدرت در این دستگاه ها امکان پذیر می باشد.
مزایای موتور گیربکس خورشیدی نسبت به گیربکس هلیکال و گیربکس حلزونی
- بدلیل بروز بودن گیربکس های سیاره ای و سطح بهتر آنها از لحاظ متالورژی و متریال آنها و همچنین افزایش سطح درگیری دندانه ها تا دو برابر که افزایش انتقال گشتاور و چگالی گشتاور های بالا را با افزایش عمر کارکرد گیربکس همراه کرده است.
- فضای کم محیطی را اشغال میکند که به نحوه طراحی و قرارگیری چرخدنده های آن برمیگردد
- ساختار درونی و اجزای این گیربکس به نحوی است که کار تعمیرات و نگه داری آن بسیار راحت و سریع بوده و نگرانی ای بابت تعمیرات و نگهداری برای مصرف کننده باقی نمیگذارد.
- راندمان بالتر نسبت به تمامی گیربکس های صنعتی (تا 98 درصد)
- وجود استیج های مختلف و توزیع توان در بین تمامی قطعات که طول عمر را افزایش میدهد.
- (بکلش) برگشت زنی یا لقی بسیار ناچیز در فرایند های حساس مانند هاب زنی دنده ها
- تنوع گوناگون در همگام سازی و کوپل کردن با الکتروموتورها و محرک توان و مولد قدرت
نحوه نگهداری و تعمیر گیربکس ستاره ای
در گیربکس های خورشیدی با توجه به اینکه برای ساخت از متریال های بسیار با کیفیت و مقاومی استفاده شده است، دیر تر از سایر گیربکس ها خراب میشوند. در واقع متریال های استفاده شده برای ساخت چرخ دنده ها بسیار مقاوم و محکم میباشند. اگر هر یک از چرخ دنده های گیربکس خراب شوند، میتوانید چرخ دنده خراب شده را تعویض نمایید. شما میتوانید برای اطلاعات بیشتر و همچنین برای خرید قطعات مورد نیاز یدکی یا استعلام قیمت گیربکس خورشیدی با کارشناسان تخصصی گیربکس ما در فرامکانیک تماس حاصل نمایید و از مشاوره های رایگان آنها بهره ببرید.
نکته مهم دیگر این است که روغن جزو پارامتر های مهم در استفاده از گیربکس خورشیدی محسوب میشود. سطح روغن قرار گرفته بر روی پوسته گیربکس باید به صورت منظم بازدید شود تا دچار مشکل نشود. همچنین شما میتوانید برای کاهش ریسک خرابی گیربکس و افزایش قابلیت اطمینان به علت نداشتن روغن از مخزن که به گیربکس متصل میباشد، استفاده نمایید.
روغن خاصیت های زیادی در گیربکسهای خورشیدی دارد. به این ترتیب که علاوه بر خاصیت روانکاری برای چرخ دنده ها موجب خنک شدن قطعات داخلی گیربکس نیز می شود. فضای قطعات داخلی گیربکس با توجه به تجمع زیاد چرخ دنده ها بسیار کم است این تجمع باعث بالا رفتن دما در این وسایل نیز می باشد. با روغن کاری این موضوع حل می شود. از دیگر مزایای روغن کاری کم شدن صدای چرخ دنده ها و همچنین محافظت از آن ها در مقابل خوردگی می باشد.
برای گیربکسهای خورشیدی بهتر است روغنی که استفاده می کنید دارای مواد EP باشد. در این صورت انتقال حرارت به خوبی انجام خواهد شد.
برای طولانی تر شدن عمر گیربکسهای خورشیدی بهتر است بعد از راه اندازی و 100 ساعت کارکرد روغن آن ها را تعویض نمایید.
قیمت گیربکس خورشیدی چقدر می باشد؟
عوامل متعدد و مختلفی بر روی قیمت گیربکس خورشیدی تاثیر گذار میباشند. مهمترین این عوامل قابلیت های گیربکس سیاره ای که شامل دور خروجی، گشتاور، توان خروجی، بهینه بودن مصرف انرژی و ضریب تبدیل سرعت میباشد. قیمت گیربکس های خورشیدی بر حسب توان خروجی و همچنین میزان دقت دستگاه متغیر میباشد. این دستگاه ها با توجه به متریالی که در تولید چرخ دنده ها برای مقابله با سایش و همچنین اصطکاک در آن بکار رفته است در رده بندی نمونه های با دوام قرار دارند. از دیگر عوامل مهم تاثیر گذار در قیمت گیربکس خورشیدی شرکت سازنده و برند آن میباشد. محصولات و دستگاه های شرکت های معتبر ایتالیایی و آلمانی مانند گیربکس بروینی ایتالیا می تواند تا چند برابر دستگاه های دیگر شرکت ها قیمت داشته باشد. برای استعلام قیمت گیربکس خورشیدی با کارشناسان ما در تماس باشید.
کاتالوگ گیربکس خورشیدی
استفاده از کاتالوگ گیربکس سیاره ای یا ستاره ای توانایی شما در انتخاب بهترین گیربکس خورشیدی متناسب با نیازتان را افزایش میدهد. موارد متنوعی در کاتالوگ گیربکس های خورشیدی توسط شرکت های سازنده گیربکس سیاره ای گنجانده شده، مطمئنا شما پس از خرید یک گیربکس خورشیدی هم برای نصب صحیح و هم راه اندازی آن احتمالا به مطالعه کاتالوگ گیربکس احتیاج پیدا میکنید. برای دانلود کاتالوگ گیربکس خورشیدی شرکت های مختلف از موارد زیر استفاده کنید. همچنین برای استعلام قیمت گیربکس خورشیدی با کارشناسان ما در تماس باشید.
- کاتالوگ گیربکس خورشیدی Reggiana
- کاتالوگ گیربکس خورشیدی Bonfiglioli
- کاتالوگ گیربکس خورشیدی Flender
- کاتالوگ گیربکس خورشیدی Brevini
- کاتالوگ گیربکس خورشیدی SEW
- کاتالوگ گیربکس خورشیدی بهین
- کاتالوگ گیربکس خورشیدی SITI
- کاتالوگ گیربکس خورشیدی Yilmaz
- کاتالوگ گیربکس خورشیدی شهباز
- کاتالوگ گیربکس خورشیدی Lenze
- کاتالوگ گیربکس خورشیدی Alpha
- کاتالوگ گیربکس خورشیدی Tramec سروو موتور
جمعبندی
در این بخش سعی کردیم با گیربکس خورشیدی آشنا شویم. همانطور که گفتیم امروزه گیربکسهای خورشیدی در قلب صنایع مختلف جای دارند و همچنین کاربرد بسیار بالایی را از خود به نمایش می گذارند. همچنین شما میتوانید برای استعلام قیمت گیربکس خورشیدی و دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان گیربکس ما در مجموعه فرامکانیک در ارتباط باشید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
دوره های آموزشی مرتبط
طراحی و تحلیل سازه های جوشکاری در سالیدورکس
12 پروژه کاربردی در نرم افزار آدامز (Adams)
آموزش کتیا مقدماتی
آموزش تلرانس گذاری ابعادی و هندسی (gd&t) مقدماتی
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
با سلام و تشکر، برای افزایش دور ژنراتور در ساخت یک نیروگاه آبی می خواستم از گیربکس خورشیدی در مابین ژنراتور و توربین استفاده کنم، شما چه سایزی از گیربکس خورشیدی رو به من پیشنهاد می دید؟ ممنون
سلام، ممنون از شما مهندس گرامی؛ کارشناسان متخصص با شما تماس خواهند گرفت و مشاوره های احتمالی رو بابت انتخاب گیربکس خورشیدی به شما ارائه خواهند داد.