آشنایی  با مهندسی معکوس

مهندسی معکوس در مکانیک

در مهندسی مکانیک، اصطلاح مهندسی معکوس  (Reverse Engineering)، برای خلاصه کردن فرآیند بازسازی یک قطعه موجود استفاده می شود. به بیان بهتر مهندسی معکوس فرایند تحلیل یک قطعه یا ماشین در دسترس، تجزیه ی آن به اجزای اصلی و اندازه گیری ابعاد  آن است. این فرایند برای درک عملکرد و روش کارکرد این قطعه صورت می گیرد. به طور معمول در فرایند طراحی محصول، هنگام طراحی یک قطعه، در ابتدا مهندس مشخصات محصول را ترسیم می کند و نقشه هایی را تولید می کند که در آن آیتم به طور کامل از ابتدا تا انتها ساخته می شود.

در مهندسی معکوس اما عکس این ماجرا اتفاق می افتد. یعنی مهندس با طراحی محصول نهایی شروع می کند و طی فرآیند طراحی در جهت مخالف کار می کند تا به مشخصات و جزئیات طراحی محصول برسد. به این ترتیب در طول فرایند، اطلاعات حیاتی در مورد مفهوم طراحی و روش های ساخت کشف می شود. از مهندسی معکوس در صنایعی از جمله خودرو سازی، صنایع هوافقضا، تولید محصولات پلاستیکی، ساختار مواد شیمیایی، قطعات الکترونیکی و طراحی های مکانیکی استفاده می شود.

مهندسی معکوس چیست؟

مهندسی معکوس یک فرایند حل مسئله است که به جای آنکه از سوال آغاز شود، از پاسخ موجود آغاز می‌شود. کاربرد اصلی مهندسی معکوس در یکی از دو مورد زیر است:

  • وقتی جواب یک مسئله را می‌دانیم. اما نمی‌دانیم این جواب پاسخ به چه سوالی است.
  • وقتی سوال و پاسخ را می‌دانیم. اما نمی‌دانیم مسیر و فرایند رسیدن به این پاسخ چه بوده است.

معمولاً هدف مهندسی معکوس، استخراج دانش یا طراحی نهفته در یک محصول (کالا یا خدمت) است. این کار عموماً با هدف تولید مجدد آن محصول یا تحلیل آن محصول انجام می‌شود.

مهندسی معکوس چیست؟

مهم‌ترین دلایل استفاده از مهندسی معکوس

استفاده از مهندسی معکوس  دلایل زیادی دارد؛ در ادامه برخی از مهم‌ترین دلایل آن را با هم بررسی می‌کنیم.

  • صرفه جویی در زمان
  • صرفه‌جویی در هزینه‌ها
  • دستیابی به دانش فنی و تخصصی
  • رفع معایب و افزایش قابلیت‌ها
  • توقف تولید یک محصول از سوی تولیدکننده اصلی آن
  • وجود اسناد ناکافی از طراحی اصلی محصول
  • مستندات اصلی طراحی گم شده یا در هنگام توسعه محصول تدوین نشده بودند.
  • برخی از ویژگی های بد محصول باید دوباره طراحی شوند. مثلا، لازم است تا نشان داده شود سایش بیش از حد مربوط به کدام قسمت از محصول بوده که باید بهبود یابد.
  • برای تقویت ویژگی های خوب یک محصول جهت استفاده بلندمدت از محصول
  • برای تجزیه و تحلیل ویژگی های خوب و بد محصولات رقبا
  • برای کشف راه های جدید برای بهبود عملکرد و ویژگی های محصول
  • برای به دست آوردن روش های رقابت پذیری از طریق درک و مقایسه محصولات رقیب و توسعه محصولات بهتر
  • مدل اصلی CAD در روش های جدید و امروزی تولید قابل پشتیبانی نیست.
  • تامین کننده اصلی نمی تواند یا مایل به ارائه قطعات اضافی نمی باشد.
  • تولید کنندگان تجهیزات اصلی یا مایل نیستند یا قادر به ارائه قطعات جایگزین نیستند و یا خواستار هزینه های بالایی برای قطعات تک-منبع هستند.
  • برای به روز رسانی مواد منسوخ یا فرآیندهای تولید قدیمی با تکنولوژی های فعلی و ارزان تر

کاربرد مهندسی معکوس در مهندسی مکانیک

در مکانیک زمانی به کار می‌آید که مثلا شما قصد دارید یک دستگاه یا محصول خارجی را در داخل ایران تولید کنید. برای این کار، ابتدا از طراحی، نحوه عملکرد، آنالیز مواد تا قطعات و ساز و کار جزئی دستگاه را بررسی می‌کنید. حال دانش طراحی و ساخت آن را که پیدا کرده‌اید و می‌توانید با تغییرات دیگر، نسخه بهتری از آن را بسازید. از آن جایی که در طراحی و تولید یک محصول از صفر تا صد همیشه خطا وجود دارد و موجب از بین رفتن زمان و هزینه می‌شود، با مهندسی معکوس می‌توان تا حد زیادی از بروز این خطاها جلوگیری کرد.

به عنوان یک نمونه، قسمتی از تاریخچه‌ی صنعت خودرو و آغاز تولید آن در ژاپن را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

تولید انبوه خودرو در ژاپن قبل از جنگ جهانی دوم و در سال 1920 به وسیله ي کارخانه‌هاي ایشی کاواجیما آغاز شد که مدل ژاپنی فورد آمریکایی را کپی کرد و به شکل تولید انبوه به بازار عرضه نمود. همچنین شورلت ژاپنی AE جزو اولین خودروهای کپی شده آمریکایی توسط ژاپنی‌ها بود که به تعداد زیاد تولید می‌شد. سپس با تلاش‌های فراوانی که انجام شد مهمترین کارخانه‌ي خودروسازي ژاپن یعنی تویوتا در سال 1932 فعالیت خود را با ساخت خودرویی با موتور کرایسلر آغاز نمود. در سال 1934، نوع دیگري از خودرو را با موتور شورلت ساخته و وارد بازار نموده و از سال 1936، اولین تلاش‌ها برای ساخت خودروي تمام ژاپنی آغاز شد. جنگ جهانی دوم وقفۀ قابل ملاحظه‌ای در این فرآیند ایجاد کرد اما سرانجام در دهه 1960 میلادي پس از سعی و کوشش فراوان، اولین اتومبیل تمام ژاپنی که ضمناً دارای استاندارد جهانی بود، تولید و به بازار عرضه شد.

مهندسی معکوس تویوتا

مراحل مهندسی معکوس در مهندسی مکانیک

گفتیم که مهندسی معکوس از فرایند های موجود در مهندسی مکانیک است. ابتدا به مفهوم مهندسی مکانیک خواهیم پرداخت که مهندسی معکوس را به عنوان زیر مجموعه ای از گرایش های خود معرفی می کند. یکی از متنوع ترین و پر کاربرد ترین رشته های مهندسی، مهندسی مکانیک، با هدف مطالعه ی اجسام و سیستم های در حال حرکت است. بدین ترتیب، رشته ی مهندسی مکانیک تقریباً هر جنبه ای از زندگی مدرن را لمس می کند. یک مهندس مکانیک در رساندن یک محصول از یک ایده به بازار نقش دارد. برای انجام این کار، مهندس مکانیک باید قادر به تعیین نیرو هایی باشد که یک محصول، قطعات یا زیر سیستم های آن طی فعالیتشان با آن مواجه می شوند. بتواند آن ها را با در نظر گرفتن معیار های استاندارد در عملکرد، زیبایی و دوام طراحی کند. همچنین بهترین رویکرد تولید را تعیین نماید که موفقیت پروژه را تضمین می کند. به طور کلی مهندسان مکانیک نقش های کلیدی در طیف وسیعی از صنایع دارند.

در صنعت مهندسی مکانیک، استفاده از مهندسی معکوس اجازه می دهد تا طرحی با مشخصاتی مشابه یا بهبود یافته از شئ در دسترس، بازسازی شود. در این حالت به جای اینکه لازم باشد محصول از ابتدا طراحی و تولید شود، مهندسی معکوس به ما این امکان را می دهد تا هدف اصلی طراحی را پیش از تولید درک کنیم.

نقطه ی شروع در مهندسی معکوس چیست؟

فرآیند مهندسی معکوس با به دست آوردن اطلاعات ابعادی شی از طریق اسکن سه بعدی آغاز می شود. خواه یک جزء مکانیکی باشد یا یک محصول مصرفی یا حتی باز سازی یک محصول قدیمی و باستانی.

مهندسی معکوس شامل به دست آوردن داده های موقعیتی سه بعدی در صفحه ی مختصات است. راه های زیادی برای جمع آوری اطلاعات ابعادی ارزشمند در مورد محصول وجود دارد. اما استفاده از یک سیستم اندازه گیری سه بعدی دقیق، از اهمیت و کاربرد بالایی برخوردار است. دقت داده های به دست آمده، در مقایسه با مدل اصلی، بر کیفیت و انحراف مدل مورد نظر در مهندسی معکوس تأثیر می گذارد.

Physical Digital دستگاه اسکنی است که از سیستم های اسکن نوری ساخت یافته ی سه بعدی GOM استفاده می کند. این سیستم ها اندازه گیری بسیار دقیق، قابل ردیابی و تکرار پذیر را ارائه می دهند. سپس داده های گرفته شده از سطح شئ به مانیتور تیم طراحی ارسال می شود تا هدف اصلی و ماهیت طراحی این شئ را تعیین کنند. در واقع سطح کاملی از شی در دسترس خواهد بود. سپس به کمک این ماهیت و هدف کلی، طراحی اصلی آغاز می شود.

پس از اسکن کردن محصول با استفاده از نرم افزار های طراحی مانند CAD روند طراحی به صورت معکوس آغاز می گردد. CAD (Computer-Aided Design) با مفهوم استفاده از نرم افزارهای مبتنی بر کامپیوتر برای کمک به فرآیندهای طراحی، مورد استفاده قرار می گیرد. نرم افزار CAD اغلب توسط گروه مختلفی از مهندسان و طراحان استفاده می شود. نرم افزار CAD می تواند برای ایجاد نقشه های دو بعدی یا مدل های سه بعدی استفاده شود.

مهندسی معکوس برای چه محصولاتی کاربرد دارد؟

مهندسی معکوس با در نظر گرفتن ابعاد فیزیکی، ویژگی ها و خواص مواد به کار رفته در ساخت، قابلیت تکثیر یک قطعه موجود را دارد. دلایل زیادی برای مهندسی معکوس یک شی وجود دارد، از جمله:

  • ۱- بازسازی اجزای قدیمی: برای بسیاری از اشیائی که سال ها پیش طراحی و ساخته شده اند، هیچ نقشه ی دو بعدی یا سه بعدی وجود ندارد که بتوان شی را طبق آن بازتولید کرد. در اینجا، مهندسی معکوس ابزاری حیاتی برای به دست آوردن اطلاعات برای بازآفرینی محصول است.
  • ۲- مشکلات سازنده ی تجهیزات اصلی(OEM): قطعات OEM خودرو، قطعات رسمی و اصلی هستند که مستقیماً توسط سازنده خودرو تولید می شوند. اگر قطعات OEM دیگر خرید و فروش نمی شوند، یا اندازه های مورد نیاز در طراحی را از دست داده اند، مهندسی معکوس اطلاعات حیاتی محصول را برای ادامه ی ساخت آن اشیاء فراهم می کند.
  • ۳- توسعه ی طراحی، تست قطعات، تجزیه و تحلیل محصول: از طریق مهندسی معکوس، یک محصول سه بعدی را می توان به سرعت به شکل دیجیتالی ثبت کرد. همچنین در مسیر بهبود محصول به کمک تکرار در طراحی، می توان اجزاء را بازسازی یا تجزیه و تحلیل کرد.
  • ۴- تجزیه و تحلیل رقبا: هر سازمانی می تواند محصولات رقیب خود را از طریق مهندسی معکوس تجزیه و تحلیل کند. به این ترتیب اطلاعات طراحی این محصول را در اختیار خواهد داشت.
  • ۵- اشیاء سفارشی و باستانی: در مواردی که هیچ اطلاعاتی در مورد ابعاد یک شی به جز خود آیتم فیزیکی آن وجود ندارد، سریع ترین و مطمئن ترین راه برای بازتولید آن، مهندسی معکوس خواهد بود. در جایی که یک محصول به شکل ارگانیک یا بنیادین است (یعنی هندسه ی استاندارد مانند مکعب یا استوانه ندارد)، طراحی در CAD ممکن است چالش برانگیز باشد زیرا اطمینان از اینکه مدل CAD به طور قابل قبولی به مدل در دسترس نزدیک باشد، دشوار است. مهندسی معکوس از این مشکل جلوگیری می کند زیرا مدل فیزیکی پس از اسکن شدن، منبع اطلاعاتی برای مدل CAD خواهد بود.
  • ۶- تولیدات مدرن: روش هایی مانند ساخت افزایشی بر مهندسی معکوس متکی هستند. در ساخت افزایشی فرآیند ایجاد یک شی با ساخت یک لایه از آن در واحد زمان مطرح است. این روش برعکس ساخت کاهشی است که طی آن جسم مورد نظر با برش دادن یک لایه از مواد اولیه شروع می شود تا زمانی که محصول نهایی به طور کامل برش داده شود.
  • ۷- آرشیو دیجیتال از محصولات باستانی: قطعات موزه و اجسام تاریخی را می توان از طریق اسکن سه بعدی، ضبط و ذخیره کرد. به شیوه ی مهندسی معکوس و داده های CAD می توان در صورت بروز هرگونه آسیب به شی یا نیاز به بازتولید بخش هایی از آن، این آیتم ها را نگهداری و از اطلاعات آن ها استفاده کرد.

در مهندسی معکوس چه تیراژ تولیدی مقرون به صرفه است؟

لازم به ذکر است که فرآیند مهندسی معکوس تنها در صورتی مقرون به صرفه است که پروژه ی صورت گرفته دارای یک پشتوانه ی سرمایه گذاری مالی قابل توجه یا واجد شرایط بازتولید در مقیاس انبوه باشد. به بیان دیگر مواردی که به وسیله ی این مهندسی تولید می شوند، هزینه بر هستند و تنها در صورتی که بازگشت سرمایه تضمین شود دارای صرفه ی اقتصادی خواهند بود. یکی دیگر از مزایای ارائه شده توسط مهندسی معکوس، کاربرد در فشرده سازی چرخه توسعه محصول است. در یک بازار جهانی رقابتی، تولیدکنندگان دائماً در تلاش هستند تا زمان تولید را کوتاه کنند تا محصول جدیدی را به بازار عرضه کنند. با مهندسی معکوس، یک مدل سه بعدی می تواند به سرعت به شکل دیجیتالی ضبط و در صورت لزوم بازسازی شود. همچنین اطلاعات این روش می تواند برای انواع دیگری از روش های تولید مانند ساخت به شیوه ی افزایشی، ریخته گری خلاء یا ماشین کاری CNC صادر شود.

نحوه ی دریافت اطلاعات و داده ها

نمایش هندسی قطعه ی مورد نظر بر حسب نقاطی از سطح آن، اولین قدم در ایجاد سطوح به صورت پارامتریک یا آزاد است. با استفاده از یک نرم افزار اندازه گیری عمومی مهندسی یا یک نرم افزار مخصوص مهندسی معکوس، می توان یک شبکه چند ضلعی بسیار دقیق و متراکم از نقاط شی مورد نظر ایجاد نمود. برای مثال مزیت مضاعف سیستم فتوگرامتری (photogrammetry system) این است که اطمینان بیشتری از داده های دریافتی از اجسام بزرگتر، مانند یک هواپیما یا قایق، فراهم می کند. سیستم فتوگرامتری یک سیستم مختصاتی سه بعدی نوری است. حتی اجسام بزرگ (۲ تا ۱۰ متر یا بزرگتر) را با دقت اندازه گیری می کند. تصاویر گرفته شده ی آن دارای وضوح بالایی است. این تصاویر توسط دوربین اندازه گیری دیجیتال (DSLR) ذخیره و به نرم افزار متصل به سیستم منتقل می شود. سیستم اسکن سه بعدی GOM میتواند از نقاط دریافت شده از سطح برای ارتقاء اسکن استفاده کند. سپس می توان داده ها را از طریق سیستم متصل مورد ارزیابی قرار داد.

نحوه اجرای مهندسی معکوس

بسته به کاربرد مدل های نرم افزار CAD، انواع مختلفی از سطوح را می توان ایجاد کرد. به عنوان مثال، می توان یک مدل CAD کاملا پارامتریک که به راحتی قابل تغییر است را ایجاد نمود. البته در این حالت احتمالاً طراحی مجدد یا بهینه سازی طراحی قبلی لازم باشد. با توجه به بخشی که قطعه قرار است دوباره ساخته یا تجزیه و تحلیل شود، می توان از یک نمایش دهنده ی واضح تر استفاده کرد. با استفاده از یک نرم افزار بازرسی و چکاپ، تجزیه و تحلیل مدل CAD انجام شده و به کاربر گزارش می شود. اطلاعات گزارش شده، نشان دهنده ی حداکثر انحراف بین داده های اسکن و مدل CAD با اسنادی است که در آن پیش بینی مشخصات توسط مهندسین برآورد شده است. به طور کلی برای طراحی عموم محصولات از طریق مهندسی معکوس، مراحل زیر انجام می شوند. همچنین حالت انجام این مراحل به صورت سنتی و بدون استفاده از مهندسی معکوس نیز آورده شده است:

  • ۱- محصول خود را اسکن کنید: اسکنر سه بعدی هزاران نقطه را روی سطوح یک شی اندازه می گیرد تا شکل آن را ثبت کند. در طراحی سنتی، جسم یا قطعه را می توان با استفاده از متر، کولیس یا ریز سنج اندازه گیری کرد.
  • ۲- این داده ها را تبدیل کنید: نرم افزار اسکنر سه بعدی این داده ها را به اطلاعاتی تبدیل می کند که توسط یک برنامه CAD قابل خواندن باشد. در طراحی سنتی، CAD جدید با استفاده از ابعاد به دست آمده از مرحله ی قبل، توسط طراح یا کاربر به صورت دستی ایجاد می شود.
  • ۳- طرح را به هر حالت دلخواه تنظیم کنید: یک مهندس می تواند در این مرحله، تنظیماتی را در مدل CAD ایجاد کند. این تنظیمات اختصاصی، یک پلتفرم برای بهبود عملکرد و قابلیت اطمینان فراهم می کنند. این موارد می توانند قبل از ذخیره ی طرح اصلی در فرمت مناسب مد نظر طراح ساخته شوند. در طراحی سنتی نیز این امر به دست مهندس یا طراح صورت می گیرد.
  • ۴- محصول بهبود یافته‌ تان را تولید کنید: وقتی فایل نقشه ی سه بعدی دیجیتالی شما به طور کامل طراحی شد، می توانید آن را با استفاده از روش های تولید مانند استفاده از چاپگر سه بعدی، CNC و قالب گیری تزریقی تولید کنید. در تولید سنتی این موارد به صورت نمونه ی اولیه توسط منابع انسانی تولید می شوند. سپس با استفاده از آن نمونه، دستگاه های خودکار، تولید انبوه را بر عهده می گیرند.

چرا از CAD (Computer Aided Design) استفاده می کنیم؟

از طریق استفاده از نرم افزار های مختلف CAD و نرم افزار های مهندسی معکوس، می توانیم داده های دقیقی را برای ساخت آیتم اصلی به دست آوریم. نحوه عملکرد داده ها را تجزیه و تحلیل کنیم و طرح های موجود را بهبود دهیم. از نرم افزار های CAD برای ایجاد نمایش های گرافیکی دو بعدی یا سه بعدی (2D/3D) از اشیاء فیزیکی استفاده می شود. در طراحی محصول و طراحی صنعتی، CAD عمدتاً برای ایجاد نقشه ی مدل های دارای حجم های سه بعدی دقیق یا ایجاد نقشه ی بردار های دو بعدی اجزای فیزیکی کاربرد دارد. همچنین CAD در سراسر فرآیند مهندسی، برای طراحی های مفهومی و طرح بندی محصولات مورد استفاده قرار می گیرد. به بیان کامل تر استفاده از CAD در حین این نوع مهندسی به طراح اجازه می دهد تا انواع طراحی ها را تجزیه و تحلیل کند. به این ترتیب می تواند طرح بهینه را برای تولید بیابد و در عین حال استفاده از نمونه های اولیه فیزیکی را به حداقل برساند.

نرم افزار های مهندسی معکوس در مهندسی مکانیک

در واقع نرم افزار CAD به عنوان بخشی از کارکرد اسکن سه بعدی (3D Scanning) وارد فرایند مهندسی معکوس می شود. اسکن سه بعدی کمک می کند که بتوانیم از طراحی CAD برای حفظ هدف طراحی یک شی استفاده کنیم. کل این فرایند در مهندسی معکوس، به ما این امکان را می دهد که یک مدل سه بعدی و یا یک طراحی دو بعدی از هر جسم فیزیکی ایجاد کنیم.

مزایای مهندسی معکوس در مکانیک

از مهم ترین مزایای استفاده از مهندسی معکوس در ساخت قطعات در مقیاس انبوه، مقرون به صرفه بودن آن است. همان طور که گفتیم سرمایه گذاری بر ساخت به این روش در صورتی که دارای پشتوانه ی مالی یا تولید در مقیاس انبوه باشد، دارای صرفه ی اقتصادی است. دیگر مزیت این روش آن است که می توان محصولات را هر چند بار بدون شروع از ابتدا تکثیر نمود. در این روش بهبود و ایجاد تنظیمات جدید در محصول نیز بسیار آسان تر است. همچنین در این روش تکرار تولید قطعات قدیمی نیز امکان پذیر است. اگر دستگاهی دارید که از اجزای قدیمی یا خراب تشکیل شده است، به کمک مهندسی معکوس می توانید آن را بازتولید نمایید. در ابتدا قطعه را از آن محصول جدا کنید. به کمک اسکنر نحوه طراحی آن را شناسایی کنید و سپس آن را تعمیر و به روز نمایید. امکان الهام از محصولات یا تجزیه و تحلیل بازار رقابت نیز از دیگر امکاناتی است که این روش در اختیار ما قرار می دهد.

معایب مهندسی معکوس

معایب استفاده از مهندسی معکوس این است که به کمک آن همه ی اجزا را نمی توان اسکن سه بعدی کرد. بازآفرینی برخی از اشیاء بسیار کوچک ممکن است دشوارتر باشد. چرا که اندازه گیری آن ها به دقت بالایی نیاز دارد. همچنین اگر طراحی بیش از حد پیچیده باشد، مهندسی معکوس در انجام آن کم توان است. اما در این حالت می توان تشخیص داد که تولید محصولاتی مانند خودرو با استفاده از این روش بسیار کاربردی تر و کم ریسک تر است. از طرف دیگر، اگر قطعات مورد نظر ما، از دست رفته باشند یا به طور گسترده ای دارای ترک خوردگی و آسیب جدی باشند، این امکان را به دستگاه سه بعدی نمی دهند که اسکن کاملاً دقیقی از کل محصول ارائه نماید.

تفاوت مهندسی معکوس و کپی کردن دستگاه صنعتی

بر خلاف فرایند مهندسی معکوس، در فرآیند کپی کردن یک محصول صنعتی، قطعات در کارخانه، بدون در نظر گرفتن اصول فنی کپی و تولید می شوند. در این روش سنتی، نقشه یا مدلی از محصول مورد نظر تهیه نمی گردد. متریال مورد استفاده برای هر قطعه نیز به صورت استاندارد انتخاب نمی شود. بلکه تنها با تقلید از نمونه ی اولیه این موارد تهیه خواهند شد. در نتیجه پس از تولید محصول کپی از روی نمونه ی اولیه، اصلاح قطعات و یا تغییر شکل آن ها به صورت منطقی و فنی صورت نمی گیرد. بلکه تنها به روش سعی و خطا انجام می پذیرد. اما در مهندسی معکوس، تجهیزات صنعتی فرآیندی اصولی و فنی را طی می کنند که طی آن مواردی نظیر دمونتاژ، مونتاژ، مدل سازی های سه بعدی / دو بعدی، نقشه های ساخت و ساز و حتی آنالیز متریال مورد استفاده قرار می گیرند. به این ترتیب وابستگی کارفرما به کارخانه یا تامین کننده ی خاص از بین می رود.

در این بخش لازم است تفاوت مهندسی معکوس و مهندسی مجدد را نیز خاطر نشان کنیم. چرا که مهندسی مجدد و مهندسی معکوس نیز معمولا با یکدیگر اشتباه گرفته می شوند. در حالی که هر دو به مهندسی محصولات نهایی اشاره دارند، روش های انجام این دو و نتایج به دست آمده ی آن ها بسیار متفاوت است. مهندسی معکوس تلاش می کند تا چگونگی کارکرد یک شئ را کشف کند. در حالی که مهندسی مجدد به دنبال بهبود طراحی شئ فعلی با بررسی جنبه های خاص آن است.

نتیجه گیری

طی این مقاله به آشنایی با مهندسی معکوس پرداختیم. مراحل مهندسی معکوس در رشته ی مهندسی مکانیک را بررسی کردیم و مزایا و معایب این روش را مطرح نمودیم. به نحوه اجرای مهندسی معکوس و مراحل انجام آن نگاهی انداختیم. تفاوت مهندسی معکوس و کپی کردن دستگاه صنعتی و همچنین مهندسی مجدد را نیز شرح دادیم. به معرفی نرم افزارهای مهندسی معکوس در مهندسی مکانیک پرداختیم و کاربرد های مهندسی معکوس برای استفاده های مختلف را بررسی کردیم. همچنین بیان کردیم که در مهندسی معکوس چه تیراژ تولیدی، مقرون به صرفه است. امیدواریم اطلاعات موجود در این مقاله مورد توجه شما مخاطبان گرامی واقع گردیده باشد. برای دستیابی به مقالات بیشتر می توانید به صفحه ی اصلی وبسایت ما مراجعه نمایید.

مقالات

صافی سطح یا زبری سطح ؟!

بررسی جامع صافی سطح و زبری سطح و انواع آن
صافی سطح و زبری سطح
صافی سطح، انواع صافی سطح، کیفیت سطح، پرداخت سطح
صافی سطح و زبری سطح یک ویژگی مهم است که باید در طراحی و ساخت قطعات در نظر گرفته شود و قرار است به صورت کامل آن را بررسی کنیم.

فیکسچر کنترلی

فیکسچر کنترلی ﺍﺯ فیکسچر های کنترلی ﺩﺭ ﻣﺤﻞ ﺳﺎﺯﻧﺪﻩ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻣﻰﺷﻮﺩ. ﺑﺎ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺩﻥ ﻗﻄﻌﻪ ﺭﻭﻯ این فیکسچر در ﻣﻮﻗﻌﻴﺖ ﻣﺸﺨﺺ ﻣﻰﺗﻮﺍﻥ ﻣﻴﺰﺍﻥ ﺍﻧﺤﺮﺍﻑ ﻟﺒه ﻫﺎﻯ ﻗﻄﻌﻪ، ﺳﻮﺭﺍﺧﻬﺎ ﻭ ﻛﻮﺗﺎﻩ ﻭ ﺑﻠﻨﺪﻯ ﻟﺒﻪﻫﺎ ﺭﺍ ﺍﻧﺪﺍﺯﻩگیری ﻛﺮﺩ. ﻗﺮﺍﺭﺩﺍﺩﻥ ﻗﻄﻌﻪ ﺭﻭﻯ ﺍﻳﻦ فیکسچر کنترلی ﺩﻗﻴﻘﺎ ﺭﻭﻯ ﺳﻄﻮﺡ ﺍﺻﻠﻰ ﻭ ﺳﻮﺭﺍﺧﻬﺎﻯ ﺍﺻﻠﻰ ﻣﻰﺑﺎﺷﺪ. ﺍﻳﻦ ﺍﺑﺰﺍﺭ ﺩﻗﻴﻖ ﺗﺮﻳﻦ ﺭﻭﺵ ﺑﺮﺭﺳﻰ ﻗﻄﻌﺎﺕ ﻣﻰﺑﺎﺷﺪ ﻛﻪ ﻛﻠﻴﻪ ﺳﺎﺯﻧﺪﮔﺎﻥ ﻭ ﺧﻮﺩﺭﻭﺳﺎﺯﺍﻥ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ میﻛﻨﻨﺪ

دستگاه CMM | دستگاه های اندازه گیری سه بعدی

آشنایی با دستگاه های اندازه گیری سه بعدی CMM و روش‌های کالیبراسیون آن
دستگاه های اندازه گیری سه بعدی مختصاتی (دستگاه CMM) یک دستگاه اندازه گیری پیچیده است که در زمینه مترولوژی برای اندازه گیری دقیق ابعاد و ویژگی های هندسی اشیا استفاده می‌شود. دستگاه CMM یک ابزار دقیق است که اجزای سخت افزاری و نرم افزاری را برای تعیین موقعیت نقاط روی سطح یک شی در یک سیستم مختصات دکارتی سه بعدی ترکیب می‌کند.

40 سوال که در مصاحبه شغلی در مورد تلرانس ابعادی و هندسی از شما می پرسند

مصاحبه شغلی در مورد تلرانس ابعادی و هندسی با توجه به اهمیت تلرانس هندسی و…

وبینار راز خواندن نقشه های تلرانس گذاری شده

فرامکانیک در راستای مسولیت خود در راستای آموزش کاربردی مباحث مهندسی مکانیک تصمیم به برگزاری…

مدرک تلرانس هندسی

مدرک تلرانس هندسی تلرانس هندسی یکی از مهمترین بخش‌های طراحی، تولید و کنترل کیفیت است…

4 گام برای تبدیل تلرانس ابعادی به تلرانس هندسی

در این مقاله قصد داریم با یک مثال صنعتی به نحوه تبدیل یک نقشه با…

وبینار دلایل استفاده از تلرانس گذاری هندسی در نقشه ها

وبینار آموزشی دلایل استفاده از تلرانس گذاری هندسی (GD&T) در نقشه هاراهنمای شرکت در وبینار…

کتاب تلرانس گذاری ابعادی و هندسی

دانلود رایگان کتاب تلرانس گذاری ابعادی و هندسی The Geometrical Tolerancing Desk Reference کتاب تلرانس گذاری…

14 کاراکتر تلرانس هندسی

بررسی 14 کاراکتر تلرانس هندسی یک چارچوب کنترل فیچر یک مستطیل است که از سه…

دوره‌ها