دوره های آموزشی مهندسان مکانیک
دوره های آموزشی مهندسان مکانیک
فهرست مطالب
دوره آموزشی مهندسی مکانیک
علت سپری کردن دوره های آموزشی مهندسان مکانیک در زمینه های مختلف، تکامل یادگیری آکادمیک به همراه نرم افزارهای صنعتی و کسب تجربه عملی از آنها است. اینکه شما با سپری کردن دوره آموزشی مهندسی مکانیک به فردی بالغ در تخصص خود تبدیل گردید و با سرمایه گذاری بر روی دانش خود به رشد و تعالی برسید.
سیستمهای مکانیکی جزو پرکاربردترین سیستمها در زندگی روزمره بشر هستند و کاربرد آنها به قدری گسترده است که جزو موارد جداییناپذیر در زندگی انسان محسوب میشوند. احتمالا برای شما نیز جای سوال است که تجهیزات مکانیکی چگونه کار میکنند؟ و عملکرد آنها چگونه ممکن است؟ مهندسی مکانیک علم پاسخگویی به این سوالات است و تمام لوازم و قطعاتی که به هر نحوی تحرک دارند و فعالیتی را امکانپذیر میسازند، در حوزه علم مکانیک جای میگیرند. با توجه به اهمیت و لزوم استفاده از علم مهندسی مکانیک با گرایشهای مختلف، مهندسان باید انواع مختلفی از دورههای اموزشی مهندسی مکانیک را پشت سر بگذارند. در دورههای آموزشی، مهندسان مکانیک مباحث بسیار گستردهای آموزش داده میشود. ضمن این که در این دوره با انواع نرمافزارها و تجهیزات مورد نیاز آشنا میشوید. در ادامه راجع به مهندسی مکانیک و دورههای آموزشی آن صحبت میکنیم تا اهمیت این علم جامع برایتان روشن شود.
وقتی در محیط با سوال “این دستگاه یا تجهیزات چگونه کار میکنند؟” مواجه شدید؛ باید پاسخ آن را در علم مهندسی مکانیک جست و جو کنید. مهندسی مکانیک، با تکیه بر قواعد ریاضی و فیزیک و ترکیب آنها با علم مواد، زمینه طراحی و ساخت سیستمهای مکانیکی، ماشین آلات و تجهیزات صنعتی را برای کاربریهای مختلف محیا میسازد.
مهندسی مکانیک چیست؟
آن دسته از دانشآموزان و داوطلبان رشته ریاضی که به دنبال یک رشته تحصیلی آیندهدار هستند، بهخوبی با علم مهندسی مکانیک آشنایی دارند؛ چون احتمالا بارها نام آن را در حوزه پردرآمدترین رشته گروه ریاضی شنیدهاند. مهندسی مکانیک جزو اصلیترین رشتههای ریاضی است و قبولی در این رشته به تراز بالایی در درس ریاضی نیاز دارد. البته مهندسی مکانیک بخش از علم فیزیک محسوب میشود که برای تحصیل در این رشته باید در کنکور ریاضی شرکت کنید.
مهندسی مکانیک را میتوان تلفیقی از علوم پایه فیزیک و ریاضی دانست که در آن به بررسی اجسام و نیروهای وارد بر آنها پرداخته میشود. از آنجا که در این رشته مهندسی تمام علوم و فنون جهت تولید و تبدیل انرژی به کار گرفته میشود تا نیازی از بشر برآورده شده و به پیشرفت او منجر شود، میتوان مهندسی مکانیک را جامعترین علم مهندسی دانست. آشنایی با دوره آموزشی مهندسی مکانیک ( دوره های آموزشی مهندسان مکانیک ) بهخوبی گستردگی و اهمیت این بخش از علوم مهندسی را نشان میدهد.
معرفی دوره های آموزشی مهندسان مکانیک
وقتی به مهندسی مکانیک فکر میکنید، باید ذهنیت خود را کاملا از یک مکانیک خودرو دور کنید؛ چون این دو ارتباطی چندانی با هم ندارند. در این گرایش مهندسی به طراحی و ساخت تجهیزات، دستگاهها و ماشینآلات مختلف پرداخته میشود. از جمله تجهیزاتی که طراحی و ساخت آن در رشته مهندسی مکانیک جای میگیرد، ساخت انواع خودرو، تجهیزات تولیدکننده انرژی خورشیدی، انرژی هستهای و ماشینآلات بسیار متنوع دیگر میباشد. رشته مهندسی مکانیک گرایشهای بسیار زیادی دارد که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم. اگر در دوره های آموزشی مهندسان مکانیک شرکت کنید، بهخوبی با گرایشهای این رشته مهندسی آشنا میشوید. وقتی در عصر تکنولوژی و اینترنت از طراحی و ساخت دستگاهها در مهندسی مکانیک صحبت میکنیم، قطعا پای تجهیزات و نرمافزارهای کامپیوتری خاصی در میان است که این عملکرد را ممکن میسازد.
cad,cam,cae( طراحی ، تحلیل و ساخت به کمک کامپیوتر) دوره های آموزشی مهندسان مکانیک
احتمالا در حوزه مهندسی مکانیک با این علائم اختصاری مواجه شدهاید. مقصود از این سه علائم اختصاری هرچه که هست یک وجه مشترک در آنها دیده میشود. در واقع آنچه در این سه علامت اختصاری مشترک است، استفاده از کامپیوتر برای رسیدن به هدف میباشد. مهندسان مکانیک و کاربرانی که در دوره های آموزشی مهندسان مکانیک شرکت میکنند، میتوانند از قدرت، دقت و سرعت کامپیوترها برای پردازش اطلاعات و رسیدن به مقصود خود استفاده کنند. هر یک از این سه علائم اختصاری به برنامه نرم افزاری خاصی در حوزه مهندسی مکانیک اشاره دارند و هرکدام نیز با هدف مشخصی مورد استفاده قرار میگیرند. در ادامه به بررسی هر یک از این سه نرم افزار میپردازیم.
Cad ( طراحی به کمک کامپیوتر)
این برنامه نرم افزاری به کاربرانی که دوره های آموزشی مهندسان مکانیک را پشت سر گذاشتهاند، امکان میدهد که به کمک آن محصولی را طراحی کرده و فرآیند طراحی آن را مستندسازی کنند. در واقع کاربران رشته مهندسی مکانیک با کمک این نرم افزار به طراحی، اصلاح و بهینهسازی طرح خود برسند. این نرم افزار مهندسی به تسهیل فرآیندهای تولید منجر شده و میتوان از آن برای ساخت نمودارهای دو بعدی و سه بعدی استفاده کرد. آنچه در استفاده از cad مورد توجه قرار میگیرد بهبود کیفیت طراحی و افزایش بهرهوری از علم مهندسی مکانیک است. خروجی این برنامه به صورت فایلهای الکترونیکی و شامل اطلاعاتی از جمله: فرآیندها، ابعاد، تلرانس و غیره میباشد. نرم افزار cad کاربردهای بسیار گستردهای در در طراحی مکانیکی و تولید تصاویر گرافیکی دارد.
در مورد این نرمافزار باید یک نکته را در نظر بگیرید؛ Cad یا طراحی به کمک کامپیوتر، یک ابزار پرکاربرد در طراحی مهندسی است و استفاده از آن به حرفه و گرایش کاربران مهندسی مکانیک بستگی دارد. نکته اینجاست که برای رسیدن به کاربری مورد نظر، باید این برنامه در کنار دیگر ابزارها مورد استفاده قرار گیرد. مهندسین بسیاری در حوزههای مختلف بهخصوص حوزه مهندسی مکانیک، از طراحی به کمک کامپیوتر استفاده میکنند. در نهایت میتوان در معرفی این برنامه چنین گفت، نرمافزاری است که میتوان با کمک آن میتوان ایدههای مدلسازی را پیش از پیادهسازی در فضای فیزیکی، در بستر کامپیوتر شبیهسازی کرد.
Cae ( تحلیل مهندسی به کمک کامپیوتر)
برنامههای نرم افزاری مهندسی که در دوره های آموزشی مهندسان مکانیک آموزش داده میشوند، از مباحث مختلف شامل دینامیک سیالات مهندسی ، دینامیک چند جسمی، تحلیل اجزای محدود و بهینهسازی تشکیل میشود. ابزارهای cae برای پشتیبانی از این برنامههای نرمافزاری مهندسی طراحی و بهینه شدهاند. این ابزارها عملکرد اجزا را مورد تحلیل قرارداده و به شبیهسازی، بهینهسازی محصول و ابرار تولید میپردازد. در شبیهسازی cae پارامترهایی از جمله نیرو، فشار، دما و تعامل قطعات با هم مورد بررسی قرار میگیرد. وقتی از ابزار تحلیل به کمک کامپیوتر صحبت میکنیم، در حقیقت پارامترهایی را مورد بررسی قرار میدهیم که میتوان به کمک آنها محدودیتهای موجود در طراحی ایده را بررسی کرد و در واقع به این نتیجه رسید که قطعهای که قصد ساخت آن را داریم توانایی تحمل محدودیتها را دارد با خیر.
استفاده از چنین ابزارهایی مزایای بسیار مهمی برای کاربران مهندسی مکانیک دارد. با استفاده از سیستم تحلیل مهندسی میتوان اطلاعات بسیار مهمی را برای تولید محصولات به دست آورد. این ابزارها در حوزههای مختلف از جمله: تحلیل ایمنی مونتاژها، بهینه ساززی توسعه محصول، دینامیک چند جسمی و غیره به کار گرفته میشوند. در بخش تجزیه و تحلیل نیز از نرم افزارهای مختلفی مانند: آدامز، آباکوس، انسیس و غیره استفاده میشود که در دوره های آموزشی مهندسان مکانیک به آنها نیز پرداخته میشود.
Cam ( تولید به کمک کامپیوتر)
همانطور که از نام این ابزار مشخص است، از آن جهت کنترل دستگاهها و ماشینآلات در فرایند تولید استفاده میشود. این سیستم تولید به کمک کامپیوتر میتواند از تمام فرایندهای تولید یک شرکت یا کارخانه از مراحل برنامهریزی گرفته تا حملونقل و ذخیرهسازی پشتیبانی کند. هدف از بهکارگیری این سیستم، تولید سریع قطعات مختلف در کنار توجه به ابعاد دقیق محصولات و هماهنگی مواد آنهاست.
اگر توجه کرده باشید پشت ماشینآلاتی که محصولات مختلف را تولید میکنند، یک کد نرمافزاری وجود دارد. این کد همان cam میباشد. اهمیت استفاده از این برنامه زمانی مشخص میشود که میتوان با استفاده از آن کدها را در دستگاههای مربوطه وارد کرد. همانطور که پیشتر اشاره کردیم، سه برنامه معرفی شده با کد اختصاری cae,cad,can در تعامل با یکدیگر عملکرد خود را ممکن میسازنند. هر یک از این ابزارها با قدرتی که در شبیهسازی، تحلیل و ترسیم دارند، بسیاری از امور را برای همه آسانتر و کارآمدتر کردهاند. آموزش این ابزارها در دوره های آموزشی مهندسان مکانیک از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
برگه پاورمیل
گرایشهای مختلف مهندسی مکانیک و نرم افزارهای آن
پیشتر با مهندسی مکانیک بهعنوان یک رشته تحصیلی با بازار کار فوقالعاده آشنا شدید. حال بهتر است که با گرایشهای این رشته مهندسی نیز آشنا شوید. مهندسی مکانیک بهعنوان یک رشته عمومی شناخته میشود چون مهندسی عمومی و مواد از آن جدا شه است. گرایشهای این رشته در هر مقطع متفاوت از مقاطع دیگر است و هر مقطع نیز تحصیلی نیز تعداد واحد ترمی و واحد درسی مخصوص خود را دارد.
گرایش مقطع لیسانس
مهندسی مکانیک در مقطع لیسانس از سه گرایش مختلف طراحی جامدات، ساخت و تولید، حرارت و سیالات تشکیل میشود. در طراحی جامدات به بررسی رفتار مواد جامد تحت تأثیر عوامل خارجی پرداخته میشود. این عوامل خارجی میتواند نیروی مکانیکی، نیروی حرارتی الکتریکی یا ترکیبی از اینها باشد. داوطلبانی که در دوره های آموزشی مهندسان مکانیک در این مقطع شرکت کردهاند، میتوانند پس از فارغالتحصیلی در شرکتهای نفت، ذوب فلزات، خودروسازی، صنایعغذایی و غیره مشغول به کار شوند. در رشته حرارت و سیالات، قطعاتی که در فرآیند تبدیل انرژی و جرم نقش دارند، طراحی و محاسبه میگردند. داوطلبانی که در این رشته مهندسی تحصیل میکنند باید درسهای پایه مکانیک از جمله ریاضی، فیزیک و شیمی را تقویت کنند. علاوه بر آن این داوطلبان باید از هوش بالا و علاقه زیاد به این رشته برخوردار باشند.
گرایش مکانیک در ساخت و تولید در مقاطع مختلف متفاوت است. مهندسین مکانیک ساخت و تولید میتوانند در کارگاههای قالبسازی، ماشین ابزار، ساخت و تولید ماشینآلات صنعتی و غیره به کار و فعالیت بپردازند. این سه گرایشی که مطرح کردیم در واقع گرایشهای عمومی رشته مکانیک هستند. گرایشهای اختصاصی مهندسی مکانیک شامل: مکانیک خودرو، مکانیک هوافضا، تأسیسات حرارتی و برودتی، بیومکانیک، مکانیک دریا، سیستمهای انرژی و غیره میشود.
گرایش مقطع کارشناسی
رشته مهندسی مکانیک مقطع کارشناسی شامل پنج گرایش مختلف تحت عناوین: ساخت و تولید، طراحی جامدات، حرارت و سیالات، تآسیسات حرارتی و برودتی و مکانیک خودرو میباشد که تمامی این گرایشها در هشت ترم طی یک دوره چهارساله آموزش داده میشوند. داوطلبان مقطع کارشناسی باید ۱۴۰ واحد درسی از دروس عمومی تا کارآموزی را پشت سر بگذارند.
گرایش ارشد مهندسی مکانیک
گرایش ارشد این رشته تحصیلی شامل: گرایش تبدیل انرژی، ساخت و تولید، طراحی کاربردی، سیستم محرکه خودرو، گرایش بیومکانیک، مهندسی هستهای، سیستم تعلیق ترمز و فرمان، گرایش سازه بدنه خودرو و غیره میشود که دانشجویان میتوانند در یکی از گرایشها ادامه تحصیل دهند.
گرایش دکتری رشته مهندسی مکانیک
در این حوزه نیز گرایش ساخت و تولید، گرایش سازه و بدنه، دینامیک، کنترل و ارتعاشات، مکانیک جامدات، گرایش تبدیل انرژی و غیره تدریس میشود.
برگه هیدرولیک
نرم افزارهای آموزشی مهندسی مکانیک
از مهمترین نرم افزارهای مهندسی مکانیک که در دوره های آموزشی مهندسان مکانیک با آنها آشنا میشوید، شامل نرمافزار های طراحی قطعات به صورت سه بعدی، نرم افزارهای تولید به کمک کامپیوتر، نرمافزارهای تحلیل تنش و تحلیل جریان سیال و نرم افزارهای شبیهسازی میشود. از بین تعداد زیادی از نرم افزارهای مهندسی مکانیک میتوان به پرکاربردترین آنها یعنی نرمافزار متلب، اتوکد، کتیا، ان ایکس، پاورمیل، آباکوس، آنسیس، پروکست و غیره اشاره کرد که هرکدام کارایی خاص خود را دارند. همه این نرمافزارها در تمام گرایشهای مهندسی مکانیک کاربردهای ویژهای دارند.
برگه پنوماتیک
دسته بندی نرم افزارهای مورد نیاز آموزش مهندسان مکانیک
به طور کلی امروزه دوره های مهندسی مکانیک و آموزش تاسیسات مکانیکی به چهار شاخه اصلی تقسیم میشود که عبارتند از:
- دورههای مهندسی مکانیک جامدات و طراحی کاربردی
- دورههای مهندسی مکانیک سیالات و انتقال حرارت
- دورههای مهندسی مکانیک ساخت و تولید
- دوره های آموزش مهندسی مکانیک برای نفت و گاز و پتروشیمی
تنوع دوره های آموزشی مهندسان مکانیک به حدی بالاست که باید دانشجویان گرامی از ابتدای تحصیل خود به یک شاخه از نرمافزارهای مهندسی مکانیک توجه کرده و آن نرم افزار را در حد مطلوب یاد بگیرد. در ادامه مطالب نرم افزارهای مهندسی مکانیک را بر اساس دسته بندی های مختلف و کاربرد صنعتی آنها تقسیم بندی کرده ایم.
1- نرمافزارهای طراحی، تحلیل و ساخت (CAD/CAE/CAM):
نرمافزارهای Catia، NX (Unigraphics)، (Creo (Pro/Engineer و SolidWorks
2- نرمافزارهای طراحی و مدلسازی سهبعدی:
SolidWorks، Autodesk inventor، Solid Edge، TopSolid و Catia
3- نرمافزار طراحی مکانیکی و نرمافزارهای طراحی دوبعدی
Autodesk Autocad Mechanical ، Microstation
4- نرمافزارهای ساخت به کمک کامپیوتر:
PowerShape، PowerMill، MasterCAM، SurfCAM، EdgeCAM، SolidCAM، ArtCAM، Esprit، FeatureCAM، SmartCAM، TopCAM
5- نرمافزارهای تحلیل تنش به روش اجزاء محدود:
Ansys، Abaqus، Comsol Multiphysics، MSC Nastran (همراه با MSC Patran)، Autodesk Simulation Mechanical، ADINA، NISA، CosmosWorks، LMS Samcef، MSC Marc، CSM++
6- نرمافزار تحلیل پدیدههای آیروآکوستیکی:
CAA++
7- نرمافزار تحلیل پدیدههای آکوستیکی:
MSC Actran
8- نرمافزارهای تحلیل مسائل حرارتی به روش اجزاء محدود:
MSC Sinda، FEHT
9- نرمافزارهای تحلیل دینامیک سیالات محاسباتی (CFD):
بهترین نرمافزارهای Fluent (همراه با Gambit است)، STAR-CCM+، FLO++، CFD++، FLOW-3D، OpenFoam، fidap، ANSYS CFX، ANSYS POLYFLOW، Autodesk Simulation CFD، CosmosFlowWorks
10- نرمافزارهای تحلیل سیستمهای دینامیکی:
MSC Adams، LMS Dads، Visual Nastran 4D، SimWise 4D، Working Model 2D، CosmosMotion
11- نرمافزارهای تحلیل پدیدههای دینامیکی پیچیده:
Ansys LS-DYNA،Ansys Autodyn ، MSC Dytran
12- نرمافزارهای تحلیل تنش پایپینگ:
AutoPipe، CaePipe
13- نرمافزارهای تحلیل سیستمهای ترمودینامیکی:
EES، Thermo-Calc
14- نرمافزارهای تحلیل جریان پایپینگ:
Piping systems fluid flow، Pipenet، Pipeflow، Pipesys، Pipesim، Pipephase
15- نرمافزارهای تحلیل جریان کانال:
FlowMaster، MSK Channel، AULOS، HEC-RAS
16- نرمافزارهای تحلیل سیستمهای انرژی:
TRNSYS، eQUEST
17- نرمافزارهای محاسبات ریاضی و مهندسی:
Matlab، Mathcad، Maple، Mathematica، Scilab
18- نرمافزارهای طراحی پلنت:
Autodesk Autocad Plant، PDMS، PDS، MPDS4، SmartPlant، AutoPlant، COADE CADWorx
19- نرمافزار تأسیسات ساختمان:
Autodesk Autocad MEP
20- نرمافزار پایپینگ و ابزار دقیق:
Autodesk Autocad P&ID
21- نرمافزار طراحی لولهکشی:
Epanet
22- نرمافزار طراحی مخازن تحت فشار:
COADE PV Elite
23- نرمافزار طراحی مخازن ذخیره:
COADE TANK
24- نرمافزار جداول ترمودینامیکی:
CATT2
25- نرمافزار طراحی نیروگاههای حرارتی:
Thermoflow
26- نرمافزارهای طراحی سیستمهای تهویه مطبوع:
Carrier HAP، Trane TRACE 700، Rhvac، Chvac، HeatCAD، LoopCAD، CADVent، MagiCAD
27- نرمافزارهای طراحی مبدلهای حرارتی:
Aspen EDR، Aspen B-Jac، Aspen HTFS، Aspen HX-Net، SimSci HEXTRAN، HTRI Xchanger Suite، UniSim Heat Exchangers
28- نرمافزارهای طراحی توربوماشین:
CFTurbo، Numeca FINE/Turbo، Concepts NREC، ANSYS Vista TF، TURBOdesign
29- نرمافزار طراحی بدنه خودرو:
Autodesk Alias Automotive
30- نرمافزارهای طراحی موتور خودرو:
AVL FIRE، GT Suite، Engine Analyzer Pro
31- نرمافزارهای تحلیل دینامیکی خودرو:
CarSim، ADVISOR
32- نرمافزارهای طراحی هواپیما:
AirCAD، SpaceCAD، XFLR5، RcCAD
33- نرمافزارهای طراحی کشتی:
Autoship، NavCAD، Shipconstructor، Tribon
34- نرمافزارهای طراحی ربات:
Robotics Developer studio، Webots
35- نرمافزارهای مدارهای هیدرولیک و پنوماتیک:
Automation Studio، Festo Fluidsim
36- نرمافزارهای شبیهساز تزریق پلاستیک:
Autodesk Simulation Moldflow، FLOW-3D THERMOSET، Moldex3D
37- نرمافزارهای شبیهساز شکلدهی:
Deform، Autoform، Qform، PAM-STAMP
38- نرمافزارهای شبیهساز ریختهگری:
Procast، Autocast، FLOW-3D CAST، STAR-Cast، SUTCast، MAGMA
39- نرمافزارهای شبیهساز جوشکاری:
WeldPlanner، SYSWELD، Simufact welding
آیا امکان یادگیری آنلاین و آموزش مهندسی مکانیک وجود دارد؟
اموزش مهندسی مکانیک علاوه بر علاوه بر دانش آکادمیک نیازمند کسب تجربه نرم افزاری و کاری نیز میباشد که سبب موفقیت شما در رشته مهندسی مکانیک میگردد. علم آکادمیک شما باید به اندازه دانش اولیه کافی در زمینههای ریاضی، فیزیک، دینامیک، طراحی اجزا، ترمودینامیک، مکانیک سیالات و علم مواد باشد.
دوره های اموزش آنلاین فرامکانیک علاوه آموزش تخصصی نرم افزارهای مکانیک و انتقال تجربه محیط صنعتی به شما، دارای یادگیری و آموزش مباحث علوم پایه برای شما دانشپذیران است. مباحث تخصصی گرایشهای مختلف مهندسی مکانیک نظیر نیز در دورههای آنلاین تدریس میشوند
شما مهندسان، دانشپذیران گرامی و افراد علاقهمند به رشته مهندسی مکانیک بدون درنظر گرفتن دانش اولیه خود میتوانید از دوره های آموزشی آنلاین مهندسی مکانیک سایت فرامکانیک در جهت یادگیری پیشنیازها، مباحث تخصصی مشترک و مباحث تخصصی گرایشهای مختلف مهندسی مکانیک بهره ببرید.
آینده شغلی فارغ التحصیلان مهندسی مکانیک چگونه است؟
اگر جزو افرادی هستید که از چالش، حل مسئله لذت میبرد و علاقهمند به طراحی و ساخت تجهیزات مکانیکی است؛ موفقیت شما در رشته مهندسی مکانیک کاملا تضمین شده است و دروازهای است برای ورود شما به یک حوزه کاری جذاب و درآمدزا !
پیشرفت تکنولوژی و توسعه سیستمهای مکانیکی در این رشته سرعت بالایی دارد، پس مفهوم یادگیری برای شما باید ارزشمند باشد و پیوستگی منظمی برای آن داشته باشید. گستردگی صنایع مرتبط با مهندسی مکانیکی از جذابیت های این رشته است که بازار کار مناسبی و فرصتهای شغلی زیادی را ایجاد میکند.
میتوان از مهندسی خودرو، مهندسی پزشکی، مهندسی پایپینگ و نفت و گاز به عنوان شناخته شدهترین حوزههای مرتبط با مهندسی مکانیک نام برد.
مهندسی خودرو
مهندسان خودرو، با مطالعه بر روی انواع سیستمهای تعلیق و انتقال نیرو، طراحیهای آیرودینامیک و سوختهای نوین (سوختهای زیستی، الکتریکی و هیدروژنی)، روشهای بهبود مصرف سوخت و عملکرد خودروها را مورد بررسی قرار میدهند. از جهتی مهندسان خودرو با بازار گسترده قطعه سازی خودرو نیز طرف هستند که مشاغل بسیار زیادی را درون خود دارد.
مهندسی پزشکی
مهندسان پزشکی نیز به طراحی و تولید تجهیزات نوین حوزه سلامت میپردازند. با روند پیری در جامعه نیاز به تجهیزات مراقبت و نگهداری از سالمندان افزایش پیدا میکند که این امر در جهت تولید و تجهیز قطعات سلامتی بسیار مفید است. برخی از این تجهیزات به قدری کوچک هستند که میتوانند از طریق رگها جابجا شوند.
مهندسی نفت و گاز و پتروشیمی
منابع عظیم نفت و گاز در کشور ایران باعث شده که تا سالیان متمادی از این نعمت خداوندی بهره ببریم، پس استخراج، فرآوری و بهره مندی از منابع نفت و گاز برای کشور ما در اولویت است و این صنعت روز به روز گسترش مییابد. پالایشگاه ها، نیروگاه ها، مناطق نفت خیز، بهشت مهندسان مکانیک محسوب میشود.
به طور کلی، حوزههای معماری، عمران، تاسیسات، ساخت ماشینآلات، تحقیق و توسعه، هوافضا و تولید قطعات، به عنوان گزینههای اول مهندسان مکانیک برای ورود به بازار کار محسوب میشوند. مهندسی مکانیک، در فرآیند ساخت ساختمانهای مسکونی، ساختمانهای تجاری، پلها و دیگر انواع زیرساختها نقش دارد. طراحی ماشینآلات تولید قطعات و توسعه فرآیندهای تولید نیز از حوزههای کاری مهندسان مکانیک است.
مهندسان مکانیک چه مسیر شغلی را دنبال میکنند؟
ورود به بازار کار در بین مهندسان مکانیک در حین تحصیل است یا اغلب پس از کسب مدرک کارشناسی. مقصد های متفاوتی برای این اشتغال وجود دارد مانند: صنعت خودروسازی، صنایع ساختمانسازی، هوافضا، ابزارسازی، تولید، انرژی، پتروشیمی، پزشکی، راهآهن، پالایشگاه، نیروگاه، ماشین سازی، رباتیک و مکاترونیک. البته در بعضی حالت ها امکان اشتغال مهندسان در حوزه های مالی، کامپیوتر، مدیریت، سرپرستی، تحقیق و توسعه نیز وجود دارد. برخلاف بازارهای جهانی که نرخ بیکاری فارغ التحصیلان رشته مهندسی مکانیک بسیار پایین بوده و کمتر از 10 درصد گزارش شده است، در بازار کار ایران و روند معکوس رو به توسعه صنعت در دهه های اخیر نشان از بازار کار متوسط و ضعیف در این رشته مشهود است.
چرا مهندسان مکانیک باید به نرم افزارها مسلط باشند؟
زندگی بشر در عصر تکنولوژی امروزه به طرز عجیبی به اینترنت و فضای دیجیتال گره خورده است. نرمافزارها نیز بخش بسیار مهمی از این حوزه هستند که حضور آنها در دنیای مهندسی به دلیل ویژگیها و قابلیتهایی که دارند، از اهمیت بسیاری برخوردار است. مهندسی مکانیک در هر گرایش و هر حوزهای حساسیتهای بالایی میطلبد. این نرمافزارها گذشته از این که سرعت انجام امور را افزایش میدهند، به شکل قابل ملاحظهای دقت کار را افزایش داده و از حساسیتهای آن میکاهند. اهمیت استفاده از این نرمافزارها به قدری بالا است که تمام فارغالتحصیلان رشته مکانیک و کاربرانی که در دوره های آموزشی مهندسان مکانیک شرکت کردهاند، باید کار با این نرم افزارها و زبان برنامهنویسی آنها را بیاموزند. خوشبختانه اکثر این نرمافزارها با وجود این که سطح بالا و قدرتمند هستند، کاربری ساده و روانی جهت یادگیری سریع دارند.
دوره های آموزشی مهندسان مکانیک
دوره های آموزشی مهندسان مکانیک شامل آموزش مباحث بسیار متنوع و نرمافزارهای تخصصی مورد نیاز است که میتوان به کمک آنها به یادگیری مبانی مهم سیستمهای مکانیکی و طراحی آنها پرداخت. در این دورهها، تدریس مباحث مختلف به صورت طبقهبندی شده از سطوح مقدماتی تا پیشرفته میباشد. دوره آموزشی مهندسی مکانیک برای آن دسته از علاقه مندان، فارغالتحصیلان و دانشجویانی که به دنبال ارتقاء دانش خود در گرایشهای مختلف هستند، یک فرصت ایدهآل به نظر میرسد. با توجه به نقش مهندسی مکانیک در زندگی روزمره و صنایع مختلف میتوان اهمیت برگذاری این دورها جهت آموزشی بهتر و کارآمدتر را درک کرد. در این راستا تیم فرامکانیک با برگزاری وبینارها و دوره های آموزشی مهندسان مکانیک به صورت رایگان در تلاش است نقش خود را در این مسئولیت اجتماعی ایفا کند. این ویبنارها ضمن افزایش دانش و تجربه شما به رشد کسب و کارتان نیز کمک میکنند.
برای استفاده از این فرصتهای ایدهآل و شرکت در دوره های آموزشی مهندسان مکانیک روی لینک زیر کلیک کنید.
دورههای مهندسی مکانیک فرامکانیک، مباحث و نرم افزارهای تخصصی مورد نیاز برای یادگیری اصولی مبانی سیستمهای مکانیکی و طراحی آنها را پوشش میدهند. تدریس این دورهها توسط اساتید مجرب و در سطوح مقدماتی تا پیشرفته انجام میشود. آموزشهای فرامکانیک، مناسب تمام افراد علاقهمند، دانشجویان و حتی فارغالتحصیلانی است که به دنبال ارتقا دانش خود در گرایشهای مختلف مهندسی مکانیک هستند.
مقالات
دورهها
[masterslider id=”1″]
.