آشنایی گام به گام با کمپرسورها

کمپرسور چیست؟

کمپرسور به تجهیزاتی گفته می شود که با کاهش حجم و فشرده کردن هوا فشار را ایجاد می کند. به این وسایل، متراکم کننده یا فشرده ساز هوا نیز گفته می شود. در حقیقت کمپرسور ها با مصرف انرژی اولیه که در دسته مکانیکی قرار می گیرد می تواند هوا را با حجم و سرعت بسیار بالا به درون خود بکشد. با توجه به سیستم های درون خود می تواند حجم هوا را کاهش دهد. در نتیجه کاهش حجم هوا فشار بالایی در اختیار خواهد بود. دمای گاز نیز در این حالت بالا رفته و باعث افزایش فشار خواهد شد. در نتیجه این فرآیند گاز پرفشاری تولید می شود که برای صنایع مختلف کاربردهای بسیار زیادی را خواهد داشت.

برای اینکه این گاز پرفشار مورد استفاده قرار گیرد باید دمای گاز تا حد قابل قبولی پایین بیاید. برای اینکه این دما را بتوان کنترل کرده و پایین آورد در کمپرسور لوله های خنک کننده را قرار می دهند. در مسیر خروجی گاز این لوله های خنک کننده به راحتی تا حد کافی دما را پایین می آورند. این گاز خروجی انرژی مورد نیاز برای صنایع مختلف را در اختیار می گذارد. تنوع در کمپرسور ها بسیار بالا بوده و با توجه به موارد مختلف می توان دسته بندی هایی را مشاهده نمود.

ظرفیت و توان خروجی این محصولات دارای تنوع بوده و بایکدیگر تفاوت دارند. اجزای به کار رفته در این تجهیزات بسیار متنوع و زیاد بوده و به خوبی می توانند کارایی لازم را داشته باشند. با توجه به مشخصات مختلف شما می توانید از این محصولات برای مصارف خود به خوبی استفاده کنید. مصرف انرژی در این تجهیزات بسیار بالا بوده و بعد از پمپ ها می توان این وسایل را از پرمصرف ترین ها در نظر گرفت. اجزای به کار رفته در این محصولات به خوبی می تواند تنوع را برای شما به وجود بیاورد. با توجه به کیفیت این اجزا شما می توانید تنوع را مشاهده کرده و از آن ها استفاده کنید.

ساختار داخلی

تاریخچه کمپرسور

بسیاری از پیشرفت های امروزه را می توان نتیجه تکامل طرح ها و ایده های گذشته دانست. با توجه به گذشته برخی از وسایل، آن ها را به خوبی می توان مورد بررسی قرار داد. برای مثال میتوان اولین مورد استفاده از کمپرسور هوا را این مورد شرح داد که انسان های نخستین با دمیدن هوا قصد روشن نگه داشتن آتش را داشتند. هوای مورد نیاز را برای دمیدن، از شش های خود تامین می کردند که به عنوان کمپرسوری طبیعی شناخته می شد. این دمنده طبیعی با داشتن توان 100 لیتر در دقیقه و یا شش متر مکعب در ساعت می توانست فشاری را تا 0.08 بار تولید کند. از زمانی که بشر توانست فلزات جدید را به دست بیاورد دیگر این دمنده طبیعی نمی توانست نیاز را برطرف کند. برای ایجاد حرارت های بالاتر باید دمنده های جدید تر و قوی تری طراحی می شدند.

انسان با تولید اولین دمی ها توانست بسیاری از محدودیت ها را برای کوره ها رفع کند. این دستگاه ها که توسط چرخ دوار آبی کار می کردند تا حدود 200 سال به خوبی کارایی خود را حفظ کردند. در حدود سال های 1700 میلادی حجم کوره ها به سرعت افزایش یافت. این افزایش حجم کوره ها باعث شد تا دمنده های قدیمی دیگر نتوانند کارایی لازم را داشته باشند. برای اولین بار در سال 1762 جان اسمیتون توانست با ارائه سیلندر هوایی این محدودیت ها را بردارد. این دستگاه هرچند که ابتدایی به نظر می آمد اما توانست به خوبی نیاز کوره ها را رفع کند. ساخت یک سیلندر دقیق و خوب برای تولید فشار هوای بالا در آن زمان امکان پذیر نبود.

تا سال 1776 این منوال به پیش رفت تا در این سال جان ویلکینسون با طراحی دستگاه تراشکاری خود که برای ساخت توپ ها استفاده می شد این محدودیت ها را کم کرد. می شد با این دستگاه به راحتی سیلندر های دقیقی از فولاد ریخته گری شده را تراش داد. این نوع از کمپرسور ها تا فشار 1 بار را می توانستند تولید کنند. به دلیل محدودیت های موجود در تجهیزات و دمای ایجاد شده نمی شد فشار بالاتری را تولید نمود. فشار بالاتر باعث افزایش دما و پاره شدن تسمه های چرمی می شد.

قطعات متنوع

توسعه و گسترش در حالت های مختلف

در اواخر دهه 1860 نسل جدید از کمپرسور ها با دارا بودن بسیاری از ویژگی های مطلوب قادر بودند حجم بالاتری از گاز ها را جابجا کنند. این محصولات با توجه به نوع کارایی و ساختار خود به کمپرسورهای دورانی معروف شدند. مدل های گوشواره ای را می توان به عنوان یکی از مدل های موجود در دورانی ها در نظر داشت. در پایان قرن نوزدهم میلادی بود که شرکت روت نمونه ای از دمنده های بسیار عالی و موفق را به بازار عرضه کرد. این دمنده ها با داشتن گوشواره هایی با قطر 7.5 متر برای تهویه هوای معدن مورد استفاده قرار می گرفتند. این محصولات می توانستند حجمی معادل 17400 مترمکعب را در ساعت جابجا کنند.

این تجهیزات با داشتن قابلیت های بسیار بالای خود با نام این شرکت شهرت یافتند و اولین نمونه کمپرسور های تیغه لغزنده در آمریکا اختراع شدند. این محصولات به صورت خشک کار کرده و به روان کننده های مختلف نیاز نداشتند. این مدل از کمپرسور ها دارای عیب هایی بودند که تا سال 1947 با آن درگیر بودند. در این سال با استفاده از روغن که نقش آب بندی و خنک کنندگی را برای این محصولات ایفا می کرند کارایی بسیار بالاتری را پیدا کردند. راندمان این محصولات بعد از استفاده از روغن به شکل گسترده ای بالا رفت.

با توجه به اینکه این محصولات می توانستند در تمامی صنایع مورد استفاده قرار گیرند محبوبیت بالایی را پیدا کردند. باید گفت که بعد از مدل های مختلف بود که کمپرسور های گریز از مرکز توانستند جوابی عالی به محدودیت های ظرفیت باشند. اولین کمپرسور گریز از مرکز در سال 1899 توسط یک مهندس فرانسوی و با حجم ظرفیت 2000 متر مکعب در ساعت تولید شد. نسبت تراکم عالی به همراه خروجی فشار بسیار عالی 1.62 بار مطلق توسط این مهندس برای همه به نمایش درآمد. این مدل از کمپرسور ها به خوبی توانستد در صنایع مختلف مورد استفاده قرار گرفته و روز به روز نیز پیشرفت کنند.

ایجاد ظرفیت های بالاتر

اجزای کمپرسورها چیست؟

به صورت کلی می توان گفت که کمپرسور ها دارای لوازم و قسمت های یدکی بسیار زیادی هستند. هر یک از این اجزا وظایفی را برعهده داشته و برای عملکرد بهتر سیستم کار می کنند. به عنوان مثال سیلندر ها یا هواساز ها در این محصولات به عنوان مهم ترین قسمت های موجود شناخته می شوند. این عضو به عنوان مهم ترین قسمت موجود با عملکرد خود باعث فشرده سازی هوا می شود. در انواع محصولات تعداد سیلندر ها متفاوت می باشد. هرگونه خطا و یا صدای موجود در این دستگاه مربوط به سیلندر آن می باشد. با توجه به اهمیت سیلندر باید به صداهای مختلف و یا صداهای غیر معمول واکنش نشان داد.

برای رفع عیب در مورد صدا های مختلف و یا لرزش های غیر عادی باید تعمیرات را بر روی سیلند ها اعمال نمود. یکی دیگر از اجزای موجود در کمپرسور ها، دینام یا الکتروموتور می باشد. در حقیقت این موتور برقی تامین انرژی اولیه را بر عهده دارد. این انرژی از نوع حرکتی یا همان مکانیکی است. کیفیت دینام بر کار و عملکرد صحیح دستگاه بسیار تاثیر گذار می باشد. با توجه به نوع کمپرسور موجود می توان از الکتروموتور یا توربین استفاده نمود. این قابلیت می تواند در صنایع مختلف بسیار کاربردی باشد.

حضور یک مخزن جدا

انواع کمپرسور؟

از تنوع موجود در کمپرسور ها به شکل های مختلف صحبت شد. معیار ها و شاخص های مختلفی را برای دسته بندی این محصولات در نظر می گیرند. با توجه به نیاز و صنایع مختلف می توانید به راحتی از تنوع موجود در این محصولات بالاترین بهره برداری را داشته باشید. یکی از دسته بندی های انجام شده در این محصولات که یک معیار بسیار خوب می باشد انتقال انرژی از دستگاه به سیال می باشد. می توان با توجه به این موضوع کمپرسور ها را در دو دسته کلی تقسیم بندی کرد:

  • دینامیکی
  • جابجایی مثبت

هر یک از این محصولات دارای ویژگی های خاص خود بوده و برای موارد مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. به صورت کلی می توان گفت که مدل های دینامیکی برای فشار های پایین مناسب بوده و در آن ها انرژی به صورت مستمر در حال تزریق می باشد. در مدل های جابجایی مثبت انرژی دائمی نبوده و به صورت متناوب است.

کمپرسور دینامیکی را می توان در دو دسته گریز از مرکز و جریان محوری تقسیم بندی نمود.

در مدل جابجایی مثبت نیز می توان عملکرد های مختلف را مشاهده نمود. به صورت کلی این محصولات نیز در دو دسته رفت و برگشتی و مدل های دورانی قرار می گیرند. محصولات جابجایی مثبت توان بالاتری را برای فشرده کردن گاز در اختیار دارند. این تنوع موجود در این تجهیزات باعث شده است تا شما در هنگام انتخاب های خود بتوانید به راحتی بالاترین بازدهی را دریافت کنید. به این موضوع توجه داشته باشید که استفاده از این محصولات برای برخی از صنایع بسیار ضروری می باشد. مدل های مختلف در این محصولات دارای کیفیت های مختلف ساخت بوده و طول عمر های متفاوت را دارا می باشند. در این محصولات شما باید از کیفیت بالایی استفاده کنید. در ادامه نمونه های موجود را شرح داده و برای شما معرفی خواهیم کرد.

جابجایی راحت

کمپرسور دینامیکی

کمپرسور های دینامیکی به شدت از محیط اطراف خود تاثیر می گیرند. به بیان دیگر از جهتی که در این کمپرسور ها فشار ثابت می باشند نباید تغییر فشار به وجود بیاید. هرگونه تغییر در فشار این دستگاه ها، بر عملکرد آن ها به صورت مستقیم تاثیر می گذارد. ظرفیت این نوع از کمپرسور ها با تغییر فشار شدیدا تغییر خواهد کرد.

کمپرسور جابجایی مثبت

کمپرسور های جابجایی مثبت با جریان ثابت هوا و یا گاز عمل می کنند. در گروه جابجایی مثبت کمپرسور های رفت و برگشتی یا پیستونی جای می گیرند. در این محصولات از پیستون برای ایجاد فشار استفاده می کنند. خود این محصولات نیز دارای دسته بندی های مختلف بوده و ویژگی های خاص خود را دارند. مدل های یک مرحله ای و چند مرحله ای در این محصولات بسیار کاربردی هستند. کمپرسور جابجایی مثبت از مدل هایی نمی باشد که بتوان در 24 ساعت از آن ها استفاده نمود. سایزهای مختلف این محصولات نیز دارای توان های متنوع هستند.

به عنوان مثال می توان گفت مدل های مورد استفاده در صنعت خودرو سازی از انواع کوچک هستند. توان این مدل ها در بازه 5 تا 30 اسب بخار است. این در حالی است که ابعاد بزرگ تر این محصولات تا توان 1000 اسب بخار را نیز دارا می باشند. توان های بالای این محصولات به صورت ویژه ای در صنایع پتروشیمی مورد استفاده قرار می گیرند. برخی از مدل های کمپرسور های رفت و برگشتی موجود با روغن کار کرده و برخی نیز به صورت خشک و بدون روغن کار می کنند. می توان در یک دسته بندی دیگر نیز این محصولات را بر اساس سیستم روانکاری تقسیم بندی نمود. با توجه به صنایع هدف در این محصولات روان کننده ها بسیار با اهمیت می باشند. اگر به این موضوع توجه نداشته باشید ممکن است ضرر های جانی و مالی مختلف در انتظار افراد باشد.

محصولات صنعتی

انواع کمپرسور ها با توجه به سیستم روانکاری

یکی از تفاوت هایی که انواع کمپرسور ها با یکدیگر دارند در قسمت روانکاری می باشد. کمپرسور های هوا از نظر روانکاری به دو نوع کلی تقسیم بندی می شوند. در نوع اول کمپرسور های روان شده با روغن وجود دارند. این دستگاه ها در هنگام کار کردن باید روغن کاری شوند. در این دستگاه ها روغن موجود به صورت دوره ای باید بررسی شده و در صورت نیاز آن را تعویض نمود. این محصولات از نظر ساختاری سنگین تر بوده و دارای قطعات بیشتر نیز می باشند. عمر این نوع از دستگاه ها نیز تقریبا بالاتر از دیگر مدل های موجود می باشد. باید توجه داشته باشید که روغن موجود در این دستگاه ها باید به صورت دوره ای تعویض گردند. یکی از نکات مهم در این تجهیزات استفاده از روغن مخصوص می باشد. نوع دوم کمپرسور های بدون روغن می باشند. برای تولید این محصولات از آلیاژ های خاص استفاده می کنند.

این آلیاژ ها برای کار کردن با بازدهی بالا نیازی به روغن ندارند. وزن این محصولات نسبت به دیگر مدل ها کمتر است. بازدهی این دستگاه ها در دماهای پایین و سردتر بهتر و بالاتر است. این نوع از دستگاه ها برای انواع کار های سنگین مناسب و عالی می باشند. از مهم ترین کاربرد های این محصولات می توان به استفاده در پارکینگ ها و تعمیرگاه ها اشاره نمود. به این مدل از کمپرسور ها اویل فری نیز گفته می شود. این محصولات را می توان به عنوان جدیدترین نسل از فشرده کننده های هوا در نظر داشت. از دیگر کمپرسور های موجود می توان به کمپرسور های کمکی، پمپ های خلاء و تشدید کننده های فشار اشاره نمود. هر یک از این تجهیزات دارای ویژگی های خاص خود می باشند. کاربرد های گسترده این محصولات باعث شده است تا در مکان های مختلف با توان های متفاوت تولید شوند.

روتاری پره ای

کمپرسور روتاری پره ای

کمپرسور روتاری یکی از انواع تجهیزات موجود است که در سیستم های مختلف سرماساز و تهویه هوا مورد استفاده قرار میگیرد. این محصولات در صنایع مختلف با نام کمپرسور روتاری پره ای نیز معروف می باشند. امروزه این مدل بسیار محبوب بوده و جایگزین بسیار عالی برای کمپرسور های پیستونی می باشد. این محصولات از دو بخش مجزا تشکیل شده اند. یک پیستون دوار و یک محفظه نگهدارنده قسمت های اصلی این محصولات را تشکیل می دهند. در واقع تمامی عملیات های مکش، فشرده سازی و خروج گاز توسط این دو قسمت انجام می شود. استفاده از این محصولات فواید و مزایای بسیار زیادی را داشته و می توان به خوبی آن را مورد بررسی قرار داد.

این محصولات با چرخش پره های خود محفظه را به دو بخش مجزا تبدیل می کند. در حالی که در یک طرف این پره ها هوا در حال فشرده سازی می باشد در طرف دیگر عملیات مکش به صورت همزمان صورت می گیرد. این عملکرد دوگانه و سریع برای صنایع مختلف بسیار مفید و قابل توجه می باشد. برخی از مزایای استفاده از این مدل کمپرسور را می توان به شرح زیر بیان کرد.

  • بالا بودن بازدهی: بازده کمپرسورهای روتاری نسبت به مدل های ستونی بسیار بالاتر می باشد. این افزایش بازدهی را می توان به واسطه کم شدن میزان تلفات در نظر داشت. تلفات مختلف در شیرتخلیه و دیگر قسمت ها به صورت قابل توجهی کاهش یافته است. در این مدل حداکثر فضای سیلندر درگیر شده و به همین دلیل بازدهی به صورت چشمگیری بالا می رود.
  • سروصدا و لرزش کم: در مدل های پیستونی لرزش و سروصدا بسیار زیاد می باشد. به دلیل اینکه در کمپرسور روتاری قطعات اضافه به کار نرفته است این لرزش و صدا به حداقل خود رسیده است. از دلایل دیگر که باعث کاهش سروصدا شده است می توان به عدم نیاز تغییر حرکت از دورانی به خطی اشاره نمود.
  • ابعاد و وزن کمتر: نحوه عملکرد در این کمپرسور ها به گونه ای می باشد که فضای بسیار کمی را اشغال می کنند. به دلیل اینکه در این محصولات از قطعات بسیار کمتری بهره می برند وزن نیز به صورت چشمگیری پایین آمده است. این محصولات نسبت به مدل های پیستونی تا 40 درصد، وزن و حجم کمتری را دارا می باشند. این موضوع در موارد مختلف می تواند بسیار با اهمیت باشد.

ابعاد مناسب

محدودیت های کمپرسور روتاری

به صورت طبیعی هر دستگاهی علاوه بر مزایای مختلف، معایب و محدودیت هایی را نیز دارا می باشد. برخی از عیب های موجود در این محصولات که باید در هنگام انتخاب به آن ها توجه داشته باشید را می توان به صورت زیر بیان کرد. باید توجه داشته باشید که این محدودیت ها در مقایسه با مدل پیستونی صادق نمی باشد.

  • ظرفیت کم: با توجه به ساختار کلی این محصولات حداکثر میزان ظرفیت موجود در این محصولات می تواند حدود 18 کیلووات باشد. این محدودیت برای موارد بزرگ می تواند مشکلاتی را به وجود بیاورد.
  • بازدهی پایین: به دلیل اینکه در شیر تخلیه این دستگاه مقاومت وجود دارد این دستگاه نسبت به رده های بالاتر خود دارای بازدهی پایین تر می باشد. وجود فضای کلیرانس در این دستگاه نیز یکی از دلایل کم شدن بازدهی می باشد.
  • محدودیت در بهره برداری: استفاده از این مدل کمپرسور برای تهویه هوا دارای محدودیت هایی می باشد. روتاری ها برای عملکرد بهینه و عالی خود نیاز به فشار هوای بالا دارند. به دلیل این موضوع نمی توان از این محصولات در مناطق شرجی به خوبی استفاده نمود.

با توجه به تمامی این محدودیت ها اما در صنایع و مناطق مختلف استفاده از این محصولات بسیار رایج می باشد. برای اینکه بالاترین بازدهی را از این محصولات دریافت کنید بهتر است که از توان های مختلف بهره ببرید.

ظرفیت های مختلف در کمپرسور ها

کمپرسور اسکرال

به صورت کلی می توان گفت که طراحی و ساختار کمپرسور های اسکرال یه لول بالاتر از مدل های روتاری می باشند. هنگامی که شما به حجم بالاتری از هوای متراکم نیاز داشته باشید این محصولات به خوبی می توانند جایگزین مدل های روتاری و پیستونی باشند. مدل اسکرال فرآیند بالا بردن فشار و دمای گاز را به کمک دو مارپیچ حلزونی انجام می دهد. در طراحی این مدل، مارپیچ بیرونی را اسکرال یا ثابت می نامند و مارپیچ درونی به صورت دوار می باشد. مورد بعدی که درباره این محصولات می توان در نظر داشت پیوسته بودن جریان سیال می باشد. جریان گاز در این محصولات به هیچ وجه منقطع نبوده و ورود و خروج گاز به صورت پیوسته در کمپرسور اعمال می شود. در این محصولات نیز شما می توانید قطعات مختلفی را مشاهده کنید. از این اجزا می توان موارد زیر را نام برد.

  • مارپیچ درونی یا دوران کننده داخلی
  • مارپیچ حلزونی بیرونی که به صورت ثابت می باشد
  • میل لنگ
  • روتور
  • استاتور
  • یاتاقان ها
  • لوله مکش و لوله تخلیه
  • پمپ روغن

هرکدام از این قسمت ها و قطعات در عملکرد دستگاه نقش بسیاری دارند. می توان گفت که در میان این قطعات مهم ترین نقش ها را دو مارپیچ موجود ایفا می کنند. این دو حلزونی به کمک یک میل لنگ به حرکت در آمده و کارایی خود را تکمیل می کنند.

ساختار های مختلف

مزایا و معایب اسکرال

با توجه به مزیت های موجود در این نوع کمپرسور است که آن ها را به عنوان بهترین جایگزین های نسل قبل از خود در نظر می گیرند. در هر محصولی شما می توانید مزایا و معایب مختلفی را مشاهده کنید. با توجه به مزایای موجود در این محصولات شما می توانید بالاترین دسترسی را داشته و بهترین کیفیت را دریافت کنید. در هر نوع محصولی برخی از محدودیت ها نیز وجود دارد. در اسکرال ها نیز محدودیت ها وجود دارند که برخی از آن ها قابل چشم پوشی می باشد. در ادامه مزایا و محدودیت های موجود در این نوع کمپرسور ها را برای شما معرفی کرده و شرح خواهیم داد.

مزایا

  • بازدهی بهبود یافته: نسبت به دو نوع روتاری و پیستونی این مدل ها دارای بازدهی بسیار بالاتری می باشند. این افزایش بازدهی را می توان به دلیل حذف شیر تخلیه دانست. یکی دیگر از دلایل این افزایش را می توان در عدم وجود فضاهای زائد عنوان کرد.
  • لرزش کمتر: در این نوع برای کاهش اصطکاک و همچنین آب بندی بهتر قطعات از روغن استفاده می کنند. این روغن کاری باعث جلوگیری از برخورد های ناگهانی قطعات خواهد شد. یکی دیگر از دلایل که باعث لرزش کمتر می شود وجود تعداد قطعات کمتر است. این تعداد قطعات کم و یکپارچه به خوبی باعث کم شدن لرزش های مختلف و سروصدا خواهد شد.
  • طراحی ساده و کاربردی: کنترل این محصولات به واسطه ساده بودن طراحی آن ها بسیار عالی می باشد. با توجه به طراحی ساده و کم بودن تعداد قطعات در این محصولات می توان با اطمینان بیشتر از آن ها استفاده نمود.

توان های بالا

محدودیت ها و معایب

  • ظرفیت کم: درست است که این مدل از کمپرسور ها نسبت به نسل های قبل از خود ظرفیت بالاتری را دارا می باشند اما باید این موضوع را در نظر داشته باشید که در مقابل اسکرو ها و گریز از مرکز ها این محصول بازدهی کمتر و ظرفیت پایین تری را دارا می باشد.
  • تعمیر: یکی از محدودیت های موجود در این محصولات تعمیر و نگهداری می باشد. به صورت کلی تعمیر و نگهداری از این محصولات مقرون به صرفه نبوده و شدنی نیست. به همین دلیل است که در صورت خرابی باید از یک دستگاه جایگزین استفاده کنید.
  • خرابی ها: می توان بیان کرد که اصلی ترین علت خرابی در این محصولات عدم نصب صحیح است. دلایل دیگری همچون جابجایی فاز ها و حمل اشتباه به صورت خوابیده نیز در این محصولات می تواند خرابی هایی را به وجود بیاورد. این مدل برخلاف دیگر مدل های موجود بعد از نصب اشتباه روشن شده و بعد از مدتی می سوزند. در مدل های دیگر اگر نصب به درستی انجام نشود به هیچ عنوان دستگاه روشن نمی شود.

اجزاء مختلف

تشدید کننده های فشار

تشدید کننده های فشار در سیال های مختلف به خوبی می توانند فشار را بالا ببرند. برای تست های آزمایشگاهی بر روی شیر و انواع لوله های موجود و شلنگ ها فشاری را تا 70 بار با یک مرحله و تا 200 بار در مرحله دوم و تا 1700 بار قابل افزایش می باشد. تشدید کننده های فشار را تنها برای جریان های خیلی کم مورد استفاده قرار می دهند. زمانی که محفظه از هوای پر فشار پر می شود پیستون های کم فشار بر روی برد به سمت بالا حرکت داده می شوند. تشدید کننده های فشار می توانند در یک فرآیند رفت و برگشتی به صورت متناوب اندازه دامنه فشار را به میزان مشخصی که از پیش تنظیم شده است بالا ببرد. تمامی گاز های خنثی را می توان به این طریق به راحتی فشرده نموده و فشار را به خوبی تشدید نمود.

در این میان هوا را نیز به عنوان یک سیال به راحتی می توان در این دستگاه پر فشار نمود. به این موضوع به صورت ویژه ای توجه داشته باشید که در این دستگاه ها نباید هیچگونه روغنی وجود داشته باشد. باید یک فضای کاملا پاک برای فرآیند تشدید به وجود آورید. وجود روغن در این دستگاه ها می تواند باعث اشتعال و انفجار شود. در این زمینه ویژگی های بسیار زیادی را برای تشدید کننده ها در نظر می گیرند. در صنایع بسیار زیادی شما می توانید از این تشدید کننده ها در کنار کمپرسور های مختلف استفاده کنید. به دلیل استفاده بسیار زیاد از این وسایل باید به کیفیت موجود بسیار توجه نمود. خطرات بسیار زیادی را برای استفاده نادرست از این تجهیزات در نظر می گیرند. افرادی که به عنوان اپراتور این وسایل در نظر گرفته می شوند باید با تجربه و کاملا حرفه ای باشند.

سایز بندی

 کمپرسور های کمکی

کمپرسور های کمکی، کمپرسورهایی هستند که هوای فشرده را تا سطح بسیار بالاتری فشرده و متراکم می کنند. برای اینکه فشار موجود در خطوط جریان به خوبی جبران شود از این محصولات به صورت گسترده استفاده می کنند. از این محصولات علاوه بر جبران افت فشار می توان در مواردی که به فشار های بالاتر از حد معمول نیاز است استفاده نمود. کمپرسور ها به صورت کلی می توانند یک یا چند مرحله ای باشند. در این محصولات شما برای ایجاد یک فشار بالاتر در مسیر با توانی مشخص می توانید نصب را انجام دهید. توان در این نوع محصولات بسیار متنوع بوده و با توجه به نوع صنایع موجود می توان از آن ها استفاده نمود. یکی از دلایل استفاده گسترده از این محصولات جلوگیری از خرابی در کمپرسور ها می باشد.

پخش شدن توان بر روی چند دستگاه به خوبی میتواند به سلامت دستگاه ها کمک کند. این موضوع را در نظر داشته باشید که خرابی در برخی از محصولات هزینه های جبران ناپذیری را به دنبال خواهد داشت. یکی از فواید استفاده از این محصولات بالا رفتن بازدهی می باشد. بازدهی یک دستگاه به تنهایی برای ایجاد فشار های بسیار بالا کم می باشد. در این زمینه اتلاف انرژی نیز بسیار زیاد تر از حالت کمکی است.

 جمع بندی

در یک جمع بندی کلی می توان گفت که استفاده از انواع کمپرسور ها برای صنایع مختلف بسیار با اهمیت می باشد. با توجه به نیاز صنایع گوناگون به این دستگاه ها پیشرفت در آن ها نیز روز به روز بالاتر می رود. استفاده از فناوری های جدید در این محصولات بسیار کارساز خواهد بود. هرچه کیفیت در این محصولات بالا رود قطعا شاهد بازدهی بالاتر و تلفات کمتر خواهیم بود.

ساختار داخلی روتاری

مقالات

کتاب آباکوس پیشرفته

کتاب آباکوس پیشرفته در کتاب رایگان آباکوس پیشرفته، مسائل پیچیده دینامیک سازه ها تحت انواع…

کتاب رایگان آباکوس

کتاب رایگان آباکوس در کتاب رایگان آباکوس، مسائل پیچیده و سخت سازه های فولادی و…

رازهای پشت پرده تحلیل با آباکوس

فرامکانیک در راستای مسولیت خود در راستای آموزش کاربردی مباحث مهندسی مکانیک تصمیم به برگزاری…

نرم‌افزار آباکوس چیست

نرم‌افزار آباکوس یکی از محبوب‌ترین نرم افزارهای حوزه تحلیل مکانیک است که طرفدارن و علاقمندان…

اسکریپت نویسی پایتون در آباکوس

کتاب اسکریپت نویسی پایتون در آباکوس– آموزش با مثال این کتاب راهنمای خوبی برای دانش پذیرانی…

دوره‌ها