مکانیکال سیل
مکانیکال سیل چیست؟
مکانیکال سیل به عنوان یک ابزار مهم در آب بندی پمپ سیالات شناخته میشود. از سیل های مکانیکی معمولا در پمپ ها، میکسر ها، مخزن ها، شفت های دوار و… استفاده میشود. برای آب بندی کردن یک پمپ، باید روشی در پیش گرفت تا با وجود نیروی گریز از مرکز درون پمپ، شفت وارد مخزن سیال شود. این در حالی است که در حین انتقال، نباید میزان زیادی از سیال از محفظه خارج شود. برای رفع این چالش باید بین شفت و محفظه ی پمپ، چیزی وجود داشته باشد که فشار آب را تحمل کند و چرخش شفت دوار را تاب آورد. به همین دلیل امروزه از آب بند مکانیکی به کمک مکانیکال سیل استفاده میشود. در انتهای این مقاله میتوانید کاتالوگ مکانیکال سیل را دانلود کنید.

آشنایی با انواع مکانیکال سیل
بر اثر گردش شافت در پمپ، میکسر یا هر وسیله ای، سیال یا گاز موجود در محفظه یا پوسته از آن خارج میشود. وظیفه آب بند مکانیکی یا مکانیکال سیل (Mechanical Seal)، که از قطعات حساس و ایمنی بالا میباشد، جلوگیری از نشت سیال، گاز و مواد غیره به خارج از مجموعه تجهیزات مربوطه میباشد. آب بند مکانیکی جزو تجهیزات مصرفی بوده یعنی با گذشت زمان مصرف شده و کیفیت خود را از دست میدهد و نیاز به تعویض دارد.
مکانیکال سیل دارای دو صفحه یا سطح صاف است که یکی از صفحات آب بند دوار بوده و صفحه دیگری یک صفحه آببند ثابت است. بخش متحرک مکانیکال سیل (ساخته شده با مکانیزم محرکی) بر وروی شافت یا محور پمپ قرار میگیرد و با همان سرعت محور پمپ میچرخد. اما بخش ثابت مکانیکال سیل بر روی کاسه پمپ قرار میگیرد و مانع نشتی میشود. صفحه دوار و متحرک با مجموعه ای کششی مانند فنر و گردگیر آکاردئونی و … در مقابل صفحه ثابت قرار گرفته است و چه زمانی که پمپ در حال کار نیست و چه زمانی که محور پمپ در حال چرخش است، از آلودگی و نشتی جلوگیری میکند.
حساسیت مکانیکال سیل به قدری بالا بوده که در صورت بروز مشکل، پمپ از دور خارج میگردد.
آشنایی با انواع مکانیکال سیل (آب بند )
- مکانیکال سیل یک فنره و چند فنره
- مکانیکال سیل کارتریجی یک و دو مرحله ای
- مکانیکال سیل آکارئونی
- مکانیکال سیل با فنر موجی
آب بند مکانیکی برای اکثر کاربردهای پمپ ها، مخلوط کن و همزن ها نقش اساسی داشته و قابلیت باز طراحی برای انطباق با طیف گسترده ای از وظایف مانند کاربرد در کمپرسور ها را دارد.
عموما مکانیکال سیل استاندارد، توانایی عملکرد در دمای 260 درجه سلسیوس و تحمل سرعت دور شافت تا 3600 RPM را دارا میباشد. ترکیبات بکار رفته در وجه چرخان و ثابت مکانیکال سیل باعث ایجاد مقاومت سایشی و مقاومت شیمیایی میگردد که ترکیبات وجه سیل بر روی میزان انرژی مصرف شده توسط پمپ، میکسر، همزن یا کمپرسور دخیل است. سطوح آب بند متعادل (که وجه های آن بهینه باشند)، امکان آب بندی فشار بالاتر را فراهم میکند. آب بندی های متعادل میتوانند فشارهای بالای 200 psi را آب بندی کنند یا در چند مرحله برای فشارهای بالاتر یا به ویژه خدمات سیال شدید مورد استفاده قرار گیرند.
آب بند مکانیکی مخصوص را میتوان برای پاسخگویی به سخت ترین کاربردهای صنعتی از نظر فشار، دما، سرعت یا سیال بازطراحی کرد.
آب بند مکانیکی یا (Mechanical Seal) مکانیکال سیل چیست؟
پیش از رونق استفاده از مکانیکال سیل (Mechanical Seal)، برای آب بندی از روش های دیگری استفاده می شد. به دلیل اصطکاک و چرخش شفت، با گذر زمان آب بندی از بین می رود. این امر منجر به افزایش نشتی تا تنظیم یا آب بندی مجدد می شود. همچنین بخش آب بندی شده باید با حجم زیادی آب شسته شود تا خنک بماند. آب بندی باید به شفت فشار بیاورد تا نشتی را کاهش دهد. این بدان معناست که پمپ به نیرو محرکه ی بیشتری برای چرخاندن شفت نیاز دارد و انرژی را هدر می دهد. به علاوه از آنجا که آب بندی نیاز به تماس با شفت دارد، در نهایت شیار هایی در آن ایجاد می شود که تعمیر یا تعویض آن می تواند هزینه بر باشد. به همین علت از سیل های مکانیکی استفاده می شود.
اسامی رایج در صنعت و بازار برای مکانیکال سیل شامل: آب بند مکانیکی، فیبرو فنر، سیل مکانیکی ، نشت گیر میباشند. از پرکاربرد ترین آب بند ها میتوان به نخهای گرافیتی و مکانیکال سیل بورگمن اشاره کرد.
کاربرد مکانیکال سیل بورگمن تقریبا در تمامی صنایع گسترده شده است. از معروفیت این شرکت و برند همین بس که هرجا که یک محور در حال چرخش باشد و سیال را حرکت دهد، مکانیکال سیل بورگمن نقش مهمی در آب بندی مایعات محفظه آن تجهیز ایفا میکند.
یکی از مهمترین قطعات اصلی الکترو پمپ، سیل مکانیکی است که وظیفه آن جلوگیری از نفوذ آب به داخل موتور میباشد.
کاربرد
بسته به فعالیت شرکت های تولید کننده، براساس نوع کاربری در صنایع مختلف آب بند مکانیکی امکان طراحی و تولید دارد. این طراحی شامل متریال، نوع جنس بدنه و شکل ظاهری سیل میشود. کاربرد آب بند مکانیکیرا میتوان در صنایع مختلف زیر دسته بندی کرد:
سیل همزن ها برای صنایع دارویی و شیمیایی، سیل های روغنی برای صنایع پتروشیمی، سیل های معمولی که بیشترین مصرف را در کاربرد های خانگی و کارگاهی دارند.
سیل آب بندی پمپ
انواع مختلفی از آب بند مکانیکی پمپ وجود دارد. واشر یکی از انواع پر کاربرد آن است که به شکل یک حلقه ی دایره ای است که به عنوان آب بند مکانیکی از آن استفاده می شود. این قطعه برای قرار گرفتن در محفظه های خاص و فشرده سازی در حین مونتاژ دو یا چند قطعه به هم طراحی شده است. اتصال بین قسمت هایی که واشر در آن قرار دارد می تواند ایستا یا پویا باشد. نکته ی مثبت در رابطه با واشر ها این است که می توان آن ها را سازگار با سیالی که با آن در ارتباط است، ساخت.
قیمت ساخت سیل آب بند
قیمت سیل آب بند، به عوامل مختلفی بستگی دارد. جنس قطعه نخستین عامل تعیین کننده ی قیمت مکانیکال سیل است. جنس سیل مکانیکی باید با سیالاتی که با آن در ارتباط است سازگار باشد. بنابراین بر اساس کاربرد یک سیل، می توان جنس متناسب با کاربرد را انتخاب کرد. در این زمان می توان بر اساس جنس قطعه، قیمت آن را پیش بینی کرد. برخی از سیل آب بند ها جنس سرامیکی دارند و برخی دیگر از جنس کربن یا سیلیکون یا آهن هستند. همچنین عوامل دیگری مانند کیفیت قطعه نیز در قیمت گذاری مکانیکال سیل دخیل است. از آن جا که سیل های مکانیکی، به طور مداوم در معرض سیالات است، کیفیت آن در برابر فرسودگی از اهمیت زیادی برخوردار است. بنابراین هر چقدر که مقاومت قطعه بالاتر باشد، قیمت مکانیکال سیل بالاتری خواهد داشت. اما صرفه ی اقتصادی آن بیشتر خواهد بود.
همچنین، افزون بر کیفیت آب بند مکانیکی، نوع این قطعه نیز مهم است. برخی از سیل های مکانیکی، به صورت اختصاصی برای مصارف خاصی در نظر گرفته و تولید می شوند. به این ترتیب در این کاربرد های به خصوص، تعدد انتخاب کم بوده و می بایست از نوع مخصوص به مورد، بهره گرفت. در این شرایط نیز، قیمت قطعه بر اساس کاربرد و جنس قطعه و ثابت است. اما قیمت مکانیکال سیل بر اساس فاکتور هایی نظیر تولید کننده، کشور سازنده، سایز و… متغیر است.
ساخت قطعات پمپ
قطعات یک پمپ، پیوسته با الکتریسیته در ارتباط هستند. از این رو لازم است تا به خوبی آب بندی شوند. در این حالت می توان خطرات ناشی از برق گرفتگی در حین فرایند کار با سیالات را کاهش داد. برای انجام آب بندی از راهکار های مختلفی استفاده می شود. در واقع شیوه ها و قطعات مختلفی برای پمپ ها وجود دارد که از نشت سیال به درون موتور بر سر راه پمپ، جلوگیری می کند.
یکی از این قطعات، سیل مکانیکی است که به عنوان روشی نوین برای جلوگیری از نفوذ و نشت سیال از آن استفاده می شود. برخی از قطعات پمپ به صورت سفارشی تولید می شود و برخی دیگر به صورت آماده توسط شرکت های سازنده ی این حوزه وارد بازار می شود. سیل های مکانیکی از جمله قطعاتی هستند که هم به صورت عمومی در بازار یافت می شوند و هم در مواقع حساس، به صورت سفارشی و بنا بر کاربرد، تولید می شوند.
گیف1- نحوه ی محافظت از قطعات سیل پمپ
اجزاء مکانیکال سیل طبق استاندارد بورگمن
تمامی مدل های آب بند مکانیکی فارغ از نوع و برند سازنده دارای اجزا و قطعات خاصی هستند ولی بعضی از قطعات به صورت مشترک در تمامی آب بند ها وجود دارد. به صورت کلی در ساختار آب بند مکانیکی یا سیل مکانیکی از سه جز در بخش ها و نوع های گوناگون استفاده شده است که عبارتند از :
کفه ثابت (Seat)
این قسمت به صورت ثابت بر روی محفظه یا پوسته پمپ مینشیند و با اورینگ به قسمت داخلی کاسه پمپ محکم چفت میشود. جنس این قطعه به طور معمول از استیل و یا ذغال کربن و یا مواد مقاوم به خوردگی مانند سیلیکون می باشد. البته بنا به نوع مصرف استیل آن قابل تغییر است.
کفه متحرک (Face seal)
بر روی شفت سوار میشود و همراه با شفت دوار در حال چرخش میباشد. جنس این قطعه را با توجه به نوع مصرف می توان از کربن و یا در مواردی از سیلیکون کاربید که بیشترین نوع مصرف را نیز دارد. یا مواد با جنس محکم تر به نام تنگستن استفاده نمود.
فنر مخروطی
وظیفه تامین نیروی چسبندگی برای متصل کردن دو کفه ثابت و متحرک را دارد. این فنر باعث میشود که کفه متحرک به طور کامل به قسمت ثابت چسبیده و مانع عبور هرگونه موادی میشود. البته این فنر در مدل ها مختلف با اشکال مختلفی و متریال گوناگون ساخته میشود.
تولید مکانیکال سیل دو تکه (Split seal)
بیسیک ترین مکانیکال سیل، یک سیل مکانیکی دو تکه است. این نوع سیل ها که دو نقطه ی آب بندی در طراحی خود دارند، سیل های ساکن ساده هستند. این سیل اولیه اساس طراحی دیگر سیل ها است. در واقع این نوع سیل، اساسا یک یاتاقان عمودی شکل فنری است که متشکل از دو وجه بسیار مسطح می باشد. یکی از این وجوه ثابت و دیگری چرخان است که در برابر یکدیگر قرار دارند. سطوح این نوع آب بند با استفاده از ترکیبی از نیروی هیدرولیک، از سیال آب بندی شده و نیروی فنر از خود سیل، به هم فشار داده می شوند. به این ترتیب یک وجه برای جلوگیری از نشت فرآیند بین نواحی دوار شفت و مناطق ثابت پمپ استفاده می شود.
سطوح وجه های این نوع آب بند مکانیکی تا حد زیادی صاف هستند. چیزی در حدود 0.0008 میلی متر. اگر صفحات بدون نوعی روانکاری در مقابل یکدیگر بچرخند، فرسوده می شوند و به دلیل اصطکاک و تولید گرما به سرعت از بین می روند. به همین دلیل نوعی روانکاری بین سطح سیل های دوار و ثابت مورد نیاز است. این به فرایند روانکاری فیلم سیال گفته می شود.
فروش آب بند کارتریجی – مکانیکال سیل کارتریجی (cartridge seals)
تفاوت مکانیکال سیل کارتریجی با دیگر انواع آب بند ها در این است که، این نوع سیل ها به صورت یکپارچه تولید می شوند. به این معنا که قطعات آن ها سر هم است و نیازی به نصب تفکیک شده ی قطعات در آن نیست. بنابراین یک مجموعه ی یکپارچه ی مونتاژ شده است که تمامی متعلقات آن اعم از گلند و بوش را در یک مجموعه جای داده است. آب بند های کارتریجی در اندازه های مختلفی تولید می شوند. می توان مبتنی بر کاربرد، از اندازه های مختلف موجود در بازار از این آب بند ها استفاده نمود.
تولید مکانیکال سیل
نحوه ی تولید یک آب بند مکانیکی بر سه نقطه آب بندی استوار است. قسمت اول، قسمت ثابت آب بند است که به محفظه ی پمپ نصب می شود. این قسمت ممکن است با یک حلقه ی واشر بسته شده بین قسمت ثابت و محفظه ی پمپ، آب بندی شود. قسمت دوم، قسمت چرخشی آب بند است که معمولاً با یک حلقه ی دیگر بر روی شفت بسته می شود. این نقطه از آب بندی را نیز می توان ثابت در نظر گرفت. زیرا این قسمت از سیل همراه با شفت می چرخد.
سومین قسمت نیز، چه در قطعه ی ایستا و چه در قطعه ی پویا، به صورت انعطاف پذیر نصب می شود. این قسمت دارای فنر است تا هرگونه انحراف شفت کوچک، حرکت شفت به دلیل تحمل یاتاقان ها، و تراز خارج از عمود به دلیل تلرانس های تولید را در خود جای دهد. لازم به ذکر است که سیل های مکانیکی، خود رابط بین بخش های ثابت و متحرک آب بندی هستند.
تعیین قیمت مکانیکال سیل
در واقع ۳ بخش مکانیک سیل عبارتند از فنر مخروطی، کفه ی ثابت و کفه ی متحرک. فنر مخروطی دو کفه ی ثابت و متحرک را در مقابل هم نگه می دارد. در این زمان می بایست با نیرویی که بین شکاف این دو قطعه وجود دارد، آن ها را به هم متصل نگه داشته و چسبندگی لازم را برای حفظ آن ها در کنار هم ایجاد نماید. کفه ی ثابت درون خود پمپ قرار می گیرد. این بخش می تواند جنس های مختلفی داشته باشد. اما مقاومت آن در برابر خوردگی و فرسودگی از اهمیت زیادی برخوردار است. آخرین قسمت یعنی کفه ی متحرک نیز، بر شفت یا محور پمپ وصل می شود. علاوه بر کفه ی ثابت، مقاومت این کفه، یعنی کفه ی متحرک نیز، در برابر خوردگی و فرسودگی مهم است. بنابراین از متریال مورد استفاده در کفه ی ثابت، برای این کفه نیز استفاده می شود.
مکانیکال سیل دوبل (دبل) (Double seal)
مکانیکال سیل دوبل وظیفه دارد تا جلوی نفوذ سیالات و مایعات درون پمپ به قطعات موتور را بگیرد. این نوع آب بند مکانیکی، هم از قسمت ثابت و هم قسمت متحرک تشکیل می شود. قسمت متحرک آن روی محور شفت و قسمت ثابت آن روی پمپ قرار نصب می شود. در بین این دو قطعه، شکاف بسیار نازکی وجود دارد. فی میان این شکاف، لایه ی نازکی از مایع روانکار قرار گرفته که از ساییدگی و فرسایش قطعات جلوگیری می کند و موجب خنک ماندن سیل در فرایند می شود. در صورتی که این مایع وجود نداشته باشد، قطعات به صورت خشک روی هم حرکت می کنند و در صورت عدم رسیدگی به آن، آسیب جدی به سیل وارد می گردد. معمولا سیل های دوبل، بر اساس نیاز و به صورت سفارشی تولید می شوند. هر چند نمونه های آماده ی آن نیز در بازار وجود دارد.
از جمله کاربرد های این نوع آب بند مکانیکی، می توان به استفاده های خاص در پمپ سانتریفیوژ ها اشاره کرد. به علاوه در پمپ های طبقاتی نیز از این نوع سیل ها استفاده می شود. به طور کلی صنایع پتروشیمی و نفت و گاز و همچنین سیستم های آب رسانی، استفاده ی بیشتری از این نوع سیل ها دارند.
مکانیکال سیل استیل
نوع دیگری از سیل های مکانیکی،مکانیکال سیل استیل است که نیاز به جدا کردن کامل از پمپ ندارد. برای این نوع سیل، یک جایگاه واشر طراحی شده است که وظیفه ی آن، جدا سازی آسان تر قطعات و کاهش تنش محوری پروانه ای می باشد. این خاصیت موجب افزایش طول عمر استاندارد بلبرینگ موتور می گردد. این نوع سیل، قابلیت کارکرد مداوم دارد. جنس پروانه، شفت، دیفیوزر، بدنه ی پمپ و دیسک یا حفاظ نگهدارنده آن از استنلس استیل است. همچنین جنس مکانیکال سیل از سیلیکون کارباید و کربن و EPDM است.
کاربرد آب بند کارتریجی
آب بند کارتریجی به دلیل عدم نیاز به اندازه گیری در حین نصب، سهولت استفاده از آن مورد توجه است. در واقع قطعات این آب بند، یکپارچه بوده و نیاز به نصب قطعات به صورت مجزا ندارد. به این دلایل، سطح والاستور های این نوع آب بند ها، در مقابل صدمات اتفاقی محافظت می شوند. مهم ترین امتیاز این آب بند های کارتریجی این است که می توانند فاکتور های موجب ریسک را در سیل های مورد استفاده کاهش دهند. همچنین ساعات تعمیرات مازاد در آب بند های با قطعات غیر یکپارچه را نیز حذف می نمایند. این نوع آب بند ها، قطعات متحرک و ثابت، فنر ها و آب بند های ثانویه، گلند، بوش و… را در یک قطعه ی منسجم جای داده اند. به همین دلیل در استفاده هایی که صرفه جویی در قطعه و زمان تعمیرات و هزینه مهم است، کاربرد دارند.
در واقع می توان گفت که مکانیک سیل های کارتریج دار، از ساده ترین انواع سیل ها می باشند. این قطعات کارتریج می توانند بر روی سیل ها نصب شوند. بدون این که نیاز به تنظیم آن ها باشد. چرا که تمام قطعات مورد نیاز به صورت سرهم شده، در یک مجموعه ی واحد قرار دارد. بنابراین نیازی به سر هم بستن چند قطعه ی مجزا بر سر سیل ها نیست.
ویژگی آب بند مکانیکی
سیل های مکانیکی چند شکل دارند. سیل های مکانیکی آکاردئونی، سیل های مکانیکی با فنر موجی، سیل های مکانیکی یک فنره و چند فنره، و سیل های مکانیکی کارتریجی یک و دو مرحله ای. همچنین می توانند از جنس های مختلفی باشند. انواع این جنس ها را پیش از این معرفی کردیم. اما در رابطه با این که چه ویژگی هایی بر جنس آب بند های مکانیکی تاثیر می گذارد می توان به رفتار سیال اشاره نمود.
برای مثال در صورتی که سیال دارای ذرات غبار مانند و ملموس باشد، بهتر است از آب بند های سیلیکونی استفاده شود. در غیر این صورت، زمانی که سیال فاقد ذرات ملموس و درشت باشد، می توان از آب بند های کربنی استفاده نمود. استفاده از آب بند های تنگستن و سرامیکی، ملزم به شرایط خاصی از محیط و سیال است که بنا به کاربرد های خاص در صنایع مختلف از آن ها استفاده می شود.
از ویژگی های مثبت آب بند مکانیکی می توان به استهلاک بسیار پایین آن ها اشاره نمود. هزینه ی نگهداری این آب بند ها پایین است. به همین جهت استفاده از آن ها صرفه ی اقتصادی بالایی دارد. همچنین نیاز به تعمیر و تعویض مداوم ندارند. نکته ی مهم دیگر، قابلیت استفاده از آن ها با جنس سازگار با سیال است. همچنین خاصیت خود تمیز کنندگی در این گونه آب بند ها نیز، می تواند سهولت استفاده و کاربرد آن ها را تایید کند.
کاربرد مکانیکال سیل پمپ
یک مکانیکال سیل پمپ به دلیل ارتباطی که با موتور و منبع تامین انرژی دارد، باید به خوبی آب بندی شود. به این ترتیب، خطر نشت سیال به درون موتور با اطمینان از درستی آب بندی، کاهش پیدا می کند. در واقع وجود سیل مکانیکی، می تواند از نشتی سیال جلوگیری کند. از این قطعه به عنوان جایگزین روش های قدیمی آب بندی استفاده می شود.
در واقع در پمپ ها از قطعات مختلفی استفاده می شود و بخش های مختلفی برای آن وجود دارد. از بلبرینگ و کاسه نمد و خازن و… گرفته تا سیل مکانیکی که ابزاری مهم برای جلوگیری از نشتی و هدر رفت انرژی و سیال مورد نظر است. هر یک از قطعات ذکر شده از اهمیت بسیاری برخوردار هستند. به طوری که با آسیب دیدن و عدم رفع به موقع آن آسیب، می توانند به سایر قسمت های سیستم نیز آسیب برسانند.
از مهم ترین کاربرد ها و مزایای مکانیکال سیل پمپ، می توان به، به صرفه بودن و سازگاری بالای آن ها اشاره نمود. در حقیقت این روش، بسیار کارآمد تر از استفاده از روش های سنتی آب بندی است. چرا که روش های پکینگ، اصطکاک بسیار زیادی دارند و تولید گرمای زیادی نیز می نمایند. در صورتی که این گرما در حین استفاده از آب بند مکانیکی ها، ایجاد نمی شود. بنابراین گرمای اضافی و انرژی اتلافی آسیب زننده ای نیز ایجاد نمی شود. لازم به ذکر است که باید توجه داشت هر قطر و هر تعداد دور و همچنین دمای کاری پمپ آب بند های مکانیکی، مناسب کاربرد خاصی است. بنابراین در هنگام استفاده از آن ها، باید به کاربرد و همچنین جنس سیالی که با آن در ارتباط است، توجه داشت.
کاربرد آب بند مکانیکی
به طور کلی در مواقعی که نیاز به سفت کردن و جلوگیری از نشتی زیاد و جلوگیری از آسیب به شافت و بوش باشد، کاربرد مکانیکال سیل مورد توجه قرار می گیرد. از آب بند های مکانیکی در صنایع مختلفی استفاده می شود. از صنایع نفت و گاز و آب رسانی و صنایع مادر گرفته تا صنایع خودرو سازی و لوازم خانگی نظیر ماشین ظرفشویی، یخچال و لباسشویی. در خودرو های سبک، از آب بند های مکانیکی در اجزایی مانند در پمپ رادیاتور، در پمپ سوخت خودرو، پمپ آب برف پاک کن و… استفاده می شود.
استفاده از آب بند های مکانیکی، نوعی سرمایه گذاری بر روی لوازم و قطعات محسوب می گردد. چرا که راندمان پمپ، افزایش یافته و فرایند فرسایش و خرابی قطعات کند می شود. آب بند های مکانیکی پیوسته در معرض سیالات مختلف هستند. اما با این حال، بسته به جنس و کیفیتی که دارند، می توانند تا چندین سال بدون نیاز به تعمیر و تعویض، پیوسته و بدون نقص به فعالیت خود ادامه دهند.
در پایان، می توان فهمید که استفاده از آب بند مکانیکی می تواند به عنوان یک کاتالیزور برای فرایند صنعتی حضور داشته باشد. چرا که با افزایش بهره وری و کاهش هزینه ها و ریسک ها، می تواند از بروز هزینه های مهم تعویض و تعمیرات جلوگیری نماید. همچنین استفاده از آن به صورت یک رکن ایمنی در قطعه ی مورد نظر و سیستم کلی، نمایان می شود. به همین جهت، توجه به این بخش از اهمیت زیادی برخوردار است. همچنین استفاده از قطعات اورجینال و مناسب برای پمپ ها، به منزله ی یک سرمایه گذاری است که می تواند از هدر رفت انرژی و هزینه جلوگیری نماید.
نحوه انتخاب مکانیکال سیل
برای خرید مکانیکال سیل و انتخاب اب بند مکانیکی باید عوامل تاثیرگذار را شناسایی کنید و انتخاب صحیحی داشته باشید. این عوامل عبارتند از :
- مقدار دور پمپ (RPM)
- دمای کاری پمپ یا دمایی که باید مکانیکال سیل یا آب بند مکانیکی تحمل نماید.
- قطر شفت و مقدار اندازهمونتاژی طول آب بند مکانیکی
- فشار کاری پمپاژ و حداکثر آن که از دور پمپ استخراج میشود.
- انتخاب متریال مکانیکال سیل بر حسب نوع سیال که عبارتند از
- تا دمای 80 درجه سانتیگراد = جنس NBR
- 80 تا 180 درجه سانتیگراد = جنس وایتون
- بالاتر از ۱۸۰ درجه سانتیگراد =جنس نوعی از تفلون و الاستومر خاص
- انتخاب جنس سطح مکانیکال سیل یا سیل مکانیکی، برحسب توجه به دور پمپ و فشار و نوع سیال
- سیالات دارایذرات ریز = سیلیکون کارباید
- سیالاتبدون ذرات ریز = کربن (اگر دور نرمال باشد)
- سیالبا ضریب حساسیت بالا و بدون نشتی = تنگستن کارباید
- پمپ های دارای مشکل گرم شدن مکانیکال سیل یا سیل مکانیکی = سرامیک
در صورتی که مکانیکال سیل، خشک کار نماید به سرعت ترک خورده و مستهلک میگردد پس نباید خشک کار کند.
کاتالوگ مکانیکال سیل
برای دانلود کاتالوگ مکانیکال سیل یا آب بند مکانیکی با توجه به نوع تجهیزات بکار رفته، از قسمت مربوطه کاتالوگ آب بند مکانیکی مد نظر خود را با کلیک کردن دانلود کنید.
مکانیکال سیل پمپ
- کاتالوگ مکانیکال سیل یا آب بند مکانیکی eMG13
- کاتالوگ مکانیکال سیل یا آب بندی مکانیکی LB500
- کاتالوگ مکانیکال سیل یا آب بند مکانیکی Splitex
- کاتالوگ مکانیکال سیل یا آب بند مکانیکی Pulace
- کاتالوگ مکانیکال سیل یا آب بند مکانیکی MG9
- کاتالوگ مکانیکال سیل یا آب بند مکانیکی MG1
- کاتالوگ مکانیکال سیل یا آب بند مکانیکی MFLWT
- کاتالوگ مکانیکال سیل یا آب بند مکانیکی MFLCT
کمپرسور سیل
- کاتالوگ مکانیکال سیل یا آب بند مکانیکی WRS
- کاتالوگ مکانیکال سیل یا آب بند مکانیکی TDGS
- کاتالوگ مکانیکال سیل یا آب بند مکانیکی RoTechSeal
- کاتالوگ مکانیکال سیل یا آب بند مکانیکی PDGS
- کاتالوگ مکانیکال سیل یا آب بند مکانیکی NF941
- کاتالوگ مکانیکال سیل یا آب بند مکانیکی MDGS
- کاتالوگ مکانیکال سیل یا آب بند مکانیکی EBU800
- کاتالوگ مکانیکال سیل یا آب بند مکانیکی DGS
سیل های صنایع دریایی
- کاتالوگ مکانیکال سیل یا آب بند مکانیکی Type 4604
- کاتالوگ مکانیکال سیل یا آب بند مکانیکی Type 4600 با سیستم غیر فعال کردن
- کاتالوگ مکانیکال سیل یا آب بند مکانیکی Type 4600
سیل های همزن
- کاتالوگ مکانیکال سیل یا آب بند مکانیکی STD1
- کاتالوگ مکانیکال سیل یا آب بند مکانیکی SeccoMix R
- کاتالوگ مکانیکال سیل یا آب بند مکانیکی SeccoMix 481
- کاتالوگ مکانیکال سیل یا آب بند مکانیکی SeccoMix 461
- کاتالوگ مکانیکال سیل یا آب بند مکانیکی SeccoMix 1
- کاتالوگ مکانیکال سیل یا آب بند مکانیکی SeccoLip
- کاتالوگ مکانیکال سیل یا آب بند مکانیکی MR-D
- کاتالوگ مکانیکال سیل یا آب بند مکانیکی M481
دیدگاهتان را بنویسید